Nieuws over Sonja

Nieuws uit 2005, 2004, 2003 en 2002
17 juni 2006
Met deze zomerse dagen was het voor Sonja flink zweten tijdens de Brabant Open in Valkenswaard.
In het enkelspel won Sonja in de halve finale van het jeugdige talent Anniek van Koot met 6-4, 6-4. In de eerste set boog ze een 2-4 achterstand om in 6-4 winst door geconcentreerd te blijven spelen en zich niet gek te laten maken door het aanvallende spel van Anniek, die uiteindelijk de fouten maakte. De finale ging tussen Sonja en Esther Vergeer. Hoewel de uitslag normaal gesproken voorspelbaar was, werd het toch een aantrekkelijke wedstrijd waarin allebei lekker doorsloegen en er fraaie rallies te bewonderen waren. De routine van Esther gaf dan ook dedoorslag: 2-6, 1-6.
In het dubbelspel ging de finale tussen Esther Vergeer met Anniek van Koot en Dorrie Timmermans samen met Sonja. Toen het 4-0 was voor Esther en Anniek dacht iedereen dat het zo bekeken zou zijn. Foutje! Dorrie en Sonja kwamen terug en bogen met heel tactisch spel de achterstand om naar een 6-4 setwinst. De tweede set ging snel verloren: 0-6. In de derde set kwamen Dorrie en Sonja opnieuw sterk terug van een 1-3 achterstand en serveerde Sonja op 5-4 voor de winst. Daar waren wel vier matchpoints voor nodig. Het beslissende punt was een bal die Sonja met de allergrootste moeite nog net kon halen en helemaal gestrekt en vanuit haar tenen terugsloeg. De bal viel op de netband en plofte toen aan de andere kant in het gravel. Gewonnen!
Sonja en Esther
april 2006
Afgelopen weekend heeft Sonja met succes meegedaan aan de Wildenhorst Open, een nationaal ranking toernooi in Badhoevedorp.

In het enkelspel bereikte ze de finale, die ze van Maaike Smit verloor met 5-7, 1-6. De eerste set ging heel gelijk op, Sonja leidde zelfs nog met 5-4, maar Maaike ging steeds beter spelen en trok uiteindelijk aan het langste einde. Ook de tweede set was er goed tennis te zien met mooie rallies, maar opnieuw was Maaike de sterkste. Wat dat betreft is de uitslag 1-6 geflatteerd. Feit is wel dat Sonja de afgelopen maanden normaal heeft getraind, maar het gebrek aan wedstrijdritme brak haar wel op.

In het dubbelspel won Sonja samen met Maaike gemakkelijk van Yolanda van Raaij en Rianke Timmermans met 6-3, 6-0.

Inmiddels heeft Sonja een baan van anderhalve dag per week in Voorburg waar ze als neuropsycholoog met kinderen werkt. Dat bevalt haar heel goed en zo heeft ze de ruimte om te tennissen, zie ook haar toernooiplanning op de website.