paralogo
18 tot en met 29 oktober 2000
Sydney Australia
Paralymipische nieuwsbrief klik hier
updated since 31-10-2000
Programma:
DatumActiviteit
3 oktoberuitzwaaien door de gemeente Eindhoven
10 oktobervertrek vanaf Schiphol
18 oktoberopeningsceremonie
Het schema voor het dames enkelspel ziet er als volgt uit:
19 oktoberloting
20 oktobereerste ronde (Sonja heeft een bye)
21/22 oktobertweede ronde
23/24 oktoberkwartfinale
25 oktoberhalve finale
26 oktoberbronzen medaille
27 oktobergouden/zilveren medaille
29 oktobersluitingsceremonie
30 oktobervertrek uit Sydney
31 oktober om 06.30 uur aankomst op Schiphol met aansluitend een besloten ontvangst in de RAI.
DatumRondeTegenspeelsterUitslag
22-10-20002eHope Lewellenverloren
2-6, 1-6

INFO
23.10.2000
Sonja is in haar eerste wedstrijd van de Paralympics in Sydney uitgeschakeld. Ze verloor verrassend van de Amerikaanse Hope Lewellen, no. 15 op de wereldranglijst, met 2-6, 1-6. Hope Lewellen, die eerder dit seizoen met dikke cijfers door Sonja werd verslagen, speelde de wedstrijd van haar leven. Sonja daarentegen kwam niet in haar spel en maakte een heleboel dubbele fouten op haar service. Hiermee komt voor haar een vroegtijdig en onverwacht einde aan het toernooi.

Volgens coach Aad Zwaan heeft de lange tijd tussen aankomst in Sydney en haar eerste wedstrijd er ook geen goed aan gedaan. Hierdoor zijn de geweldige indrukken die ze van dit evenement heeft opgedaan zwaar gaan drukken. Want een geweldig evenement is het. Perfect georganiseerd door de Aussies en met een ongekend enthousiast en veeltallig publiek. Op zaterdag waren er meer dan 85 000 bezoekers op de Paralympics en op zondag waren het er nog overduidelijk meer.

Wat Sonja zich als een hoogtepunt had voorgesteld is nu een grote teleurstelling geworden. Maar Sonja kennende zal het maar een tijdelijk dieptepunt zijn, zoals ze al heel wat tegenslagen heeft weten te overwinnen. Typerend was haar reactie dat ze het vooral zo erg vond dat ze alle mensen die haar zo steunen nu zo teleurstelt.

Maar dit is niet het einde van de weg. De Wheelchair Tennis Masters komen er aan en op langere termijn zijn de Paralympics in Athene over vier jaar alweer een richtpunt. Deze Paralympics zijn daarbij ongetwijfeld een heel waardevolle ervaring.

19.10.2000
De reis van de Nederlandse tennisploeg is voorspoedig verlopen. De tussenstop in Kuala Lumpur was een welkome onderbreking. Inmiddels zijn er al een aantal trainingen afgwerkt en is iedereen klaar voor dit bijzondere evenement.

De openingsceremonie was overweldigend. De Australiërs hadden er een kleurrijke en muzikale show van gemaakt met Kylie Minogue als topartist.
Iedereen genoot volop, ondanks dat het af en toe regende. Het indrukwekkende hoogtepunt was echter de intocht van meer dan vierduizend atleten. "Ik kreeg echt kippevel toen ik het stadion binnenkwam waar 120.000 mensen iedereen enthousiast toejuichten", vertelt Sonja. Op de rechtsreekse TV uitzending kwam ze heel herkenbaar in beeld.

Over de loting is Sonja goed te spreken. De eerste ronde hoeft ze als geplaatste speelster niet in actie te komen. Haar eerste wedstrijd speelt ze tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Hope Lewellen uit Amerika en Chiyoko Ohmae uit Japan. In de kwartfinale ontmoet ze mogelijk de als tiende geplaatste Kimberly Dell uit Groot-Britannië en in de halve finale waarschijnlijk plaatselijke favoriete Daniela di Toro. De als no.1 geplaatste Esther Vergeer kan ze eventueel pas in de finale tegenkomen.

http://www.paralympictennis.com/html/oncourt/bios/sonjapeters.html

12.10.2000
Inmiddels is Sonja in Sydney gearriveerd. Dinsdag vertrok ze met de hele tennisploeg vanaf Schiphol en vloog naar Kuala Lumpur waar een tussenstop werd gemaakt. Voor het vertrek kreeg ze het "Succesboek" overhandigd wat ze pas in het vliegtuig mocht openmaken.
"Ik vind het heel heel erg gaaf, maar ik heb er wel een paar traantjes bij gelaten" liet ze per SMS vanuit Kuala Lumpur weten. Na goed geslapen te hebben vertrokken ze voor de tweede etappe naar Sydney die ook voorspoedig verliep. "Het boek is echt fantastisch" liet Sonja opnieuw weten en vroeg om iedereen heel heel hartelijk voor hun bijdrage te bedanken.
Nu gaat de ploeg acclimatiseren en trainen op de Olympische tennisbanen van het New South Wales Tennis Centre.

Alle informatie over de Paralympics op de speciale sites:
Paralympic Tennissite (.com) www.paralympictennis.com
Paralympic site (.com) www.olympics.com/eng/paralympics
Paralympics site (.nl) www.paralympics.nl
Nl Bond voor Aangepast Sporten www.nebas.nl