Nieuwsbrief no. 27 Oktober 2005
Sonja met haar bul
[Foto:een trotse Sonja met haar bul]
SONJA PETERS, EEN JAAR NA DE PARALYMPICS

Voor Sonja was het afgelopen jaar na de Paralympics vooral nagenieten van haar grootse succes in Athene en al haar energie steken in het afronden van haar studie. Evengoed werd er ook nog getennist, al waren de resultaten over het geheel minder goed dan we van haar gewend zijn, maar dat is wel te begrijpen. Sonja’s bekendheid levert haar ook nog een boel leuke activiteiten en gebeurtenissen op.

Sonja haalt haar bul Sonja heeft haar studie neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam afgerond met een buitengewoon fraaie 8½ voor haar scriptie. Op 26 augustus kreeg ze haar bul uitgereikt en nu kan ze zich drs. Peters noemen, of Master of Science. Na haar zilveren medaille in Athene heeft Sonja nu opnieuw een belangrijk doel met succes bereikt. Van harte gefeliciteerd Sonja!!! En nu maar hopen dat ze snel een leuke baan kan vinden. Ook al heeft ze al een aantal afwijzingen op sollicitaties gekregen (gebrek aan ervaring…….), met haar kwaliteiten moet het toch vast gaan lukken.

Er is evengoed ook nog getennist
Ook al stond haar studie op de voorgrond, toch heeft Sonja nog de nodige toernooien gespeeld, o.a. de Wildenhorst Open, Brabant Open, Amsterdam Open, French Open, Dutch Open en de British Open. Door een gebrek aan wedstrijdritme waren de resultaten over het geheel genomen minder goed dan we van Sonja gewend zijn, maar dat is in dit geval ook begrijpelijk. Samen met het Nederlandse damesteam won Sonja de Invacare World Team Cup, het wereldkampioenschap voor landenteams en voor Sonja haar zesde titel. Tijdens de US Open Masters in New York, een invitatietoernooi voor de beste acht spelers van de wereld dat tegelijkertijd met het Grand Slam toernooi werd gehouden, verloor Sonja helaas al in de eerste ronde door een blessure aan haar duim. Op dit moment staat Sonja in het enkelspel no. 10 op de wereldranglijst.

Andere activiteiten en gebeurtenissen
Sonja’s bekendheid levert haar ook nog een boel leuke activiteiten en gebeurtenissen op. Ze werd gekozen tot Eindhovense Sportvrouw van het Jaar 2004. Vooral haar zilveren medaille die ze op de Paralympics in Athene won was aanleiding om haar deze eervolle onderscheiding toe te kennen. De Eindhovense carnavalsvereniging De Tongelreepers riep Sonja uit tot "Vrouwke van het jaar 2005" vanwege haar enorme wilskracht, doorzettingsvermogen en haar behaalde resultaten op de Paralympics. Verder was Sonja jurylid van de Lego League, zit ze in het aanbevelingscomité van revalidatiecentrum Blixembosch in Eindhoven en is ze ambassadeur van het Bisschop Bluijssenfonds, dat zich inzet voor minder bedeelde gehandicapten. Ze gaf het startsein voor de rolstoelmeerdaagse in Deurne, en was op 5 mei actief betrokken bij de intocht van het bevrijdingsvuur in den Bosch en het aanbieden aan premier Balkenende. Op de TV-uitzending daarvan was ze prominent in beeld geanimeerd in gesprek met prins Willem-Alexander en premier Balkenende. Tijdens het kampioensdiner op Roland Garros werd Sonja gehuldigd voor haar zilveren medaille in Athene. Op een forum van de Cruyff Academy in Barcelona gaf Sonja een powerpoint presentatie over haar activiteiten als ambassadeur van het ITF Silver Fund, dat door de Cruyff Foundation mede wordt ondersteund. Daar gaf ze ook een demonstratie en een clinic, wat ze ook op diverse plaatsen in Nederland en tijdens een ITF toernooi in Italië deed. Voor sponsor NRG hield Sonja een inspirerend praatje tijdens een zgn. Circle Meeting tijdens de Ordina Open in Rosmalen. Kijk binnenkort in het weekblad Flair en je komt Sonja tegen. Je kunt niet zeggen dat Sonja een saai leventje heeft!!!!

Toekomstplannen
Het moge duidelijk zijn dat naast al deze maatschappelijke en sportieve successen Sonja inmiddels bezig is om zich te oriënteren op haar toekomst.
Wat betreft de sportieve kant speelt ze mogeljk het NEC Masters toernooi voor de top acht in Amersfoort begin november. Daarnaast hoopt Sonja ook haar eerste schreden te zetten op het pad van een maatschappelijke carrière. Op wat voor manier werk en sport te combineren zijn zal dan moeten blijken. Het wordt een spannende tijd met nieuwe uitdagingen. We zullen kijken welke kant het uit zal gaan en houden u op de hoogte.