Nieuwsbrief no. 24 Juni 2004


[Bijschrift bij foto: Wereldkampioen met het Nederlandse damesteam]

SONJA PETERS GAAT NAAR ATHENE!!!!!

Sonja is definitief genomineerd voor de Paralympics. Samen met het Nederlandse damesteam werd ze voor de vijfde keer wereldkampioen. Sonja’s toernooiresultaten waren dit jaar soms prima, soms wat minder. Ze bracht een tweede bezoek aan Zuid-Afrika, deed TV-opnamen en gaat zich nu volledig voorbereiden op de komende Paralympics.

Paralympics
Dankzij haar uitstekende prestaties is Sonja definitief genomineerd voor de Paralympische Spelen die van 17 t/m 28 september in Athene worden gehouden. Een geweldig resultaat waar ze ook heel hard voor gewerkt heeft. We zijn er allemaal apetrots op. Einde augustus zal een speciale nieuwsbrief verschijnen die aan dit fantastische evenement is gewijd.

World Team Cup
Samen met het Nederlandse damesteam heeft Sonja voor de vijfde keer in haar tenniscarrière de Invacare World Team Cup gewonnen. Dit wereldkampioenschap voor landenteams, wat te vergelijken is met de Davis Cup en Fed Cup, werd in Nieuw-Zeeland gehouden met teams uit meer dan 30 landen. In de finale tegen Zwitserland won Sonja gemakkelijk haar single met 6-1, 6-2. Het als eerste geplaatste Nederlandse team bestaande uit Esther Vergeer, Maaike Smit, Jiske Griffioen, Sonja en coaches Aad Zwaan en Ton Janssen werd zonder setverlies kampioen.

Overige toernooiresultaten
Sinds januari heeft Sonja alweer zeven toernooien gespeeld met wisselend succes. In het enkelspel lootte ze in Melbourne heel ongunstig en verloor in de eerste ronde van Esther Vergeer. In Sydney kampte ze met een blessure, maar bij de Australian Open was Sonja helemaal terug en leverde een geweldige prestatie door bij extreme hitte in een enerverende driesetter thuisfavoriet en nummer twee van de ranglijst Daniela di Toro te verslaan met 7-6(12), 3-6, 6-0. Ze bereikte daarmee de finale van dit Super Series toernooi waarin ze verloor van Esther Vergeer. Maar Sonja heeft laten zien dat ze uitstekend kan presteren onder extreme condities zoals die ook in Athene kunnen optreden. In Key Biscayne (USA) en in Japan bereikte Sonja de halve finale en was finalist bij de Gateway Classic (USA). In het dubbelspel speelde Sonja samen met haar paralympische partner Sharon Walraven, wat resulteerde in drie finaleplaatsen en eenmaal de volle winst. Op de wereldranglijst bezet Sonja de derde plaats in zowel het enkel- als dubbelspel.

Wheelchair Tennis Silver Fund
Begin maart heeft Sonja als speler-ambassadrice een tweede bezoek gebracht aan Zuid-Afrika. Samen met coach John Noakes en lokale mensen heeft Sonja in Pretoria een week lang intensief training gegeven aan een aantal geselecteerde rolstoeltennissers. Zeer vermoeiend maar ook dankbaar werk, want er werden goede vorderingen gemaakt. Twee Zuid-Afrikaanse spelers krijgen een wildcard voor de Paralympics. Aan het einde van dit jaar zal Sonja teruggaan samen met Johan Cruijff, een van de sponsors van het Silver Fund, voor een bezoek aan enkele projecten.

TV optreden
Sonja heeft samen met coach Aad Zwaan en Jiske Griffioen TV opnames gemaakt voor een programma van de educatieve omroep Teleac NOT. Het resultaat wordt later dit jaar in meerdere afleveringen uitgezonden en laat zien dat een handicap geen belemmering hoeft te vormen om toch actief bezig te zijn.

Voorbereiding op de Paralympics
Voorafgaand aan de Paralympics speelt Sonja nog toernooien in Frankrijk, Nederland, Engeland en Italië. Dan volgt een trainingskamp op Malta, waarna de Nederlandse ploeg direct doorreist naar Athene. Sonja heeft er echt zin in en is gebrand op het leveren van goede prestaties in zowel het enkelspel als het dubbelspel.

Website
Sinds november 1998 zijn op de website www.sonjapeters.nl al meer dan 25.000 bezoekers van over de hele wereld geteld, waaruit blijkt dat deze informatiebron zeer gewaardeerd wordt. Zo is hier het speelschema van Sonja te vinden voor de rest van het seizoen.