Nieuwsbrief No. 23 - januari 2004

2004 WORDT BIJZONDER JAAR VOOR SONJA PETERS

Sonja ontving een fantastische donatie
Sonja sloot het tennisjaar met redelijke prestaties af. Haar reis naar Zuid-Afrika was een onvergetelijke ervaring. Ze ontving een fantastische donatie die haar zeker helpt zich optimaal voor te bereiden op een bijzonder jaar.

Afsluiting 2003 seizoen
Sonja sloot het seizoen 2003 in het enkelspel af met een halve-finaleplaats in het Amerikaanse Hilton Head en finales in het Italiaanse Livorno en in Birmingham, USA. Bij de US Open verloor ze in de halve finale van Daniela di Toro die daarmee ook haar tweede plaats op de wereldranglijst overnam. Bij de Wheelchair Tennis Masters strandde Sonja ondanks goed spel teleurstellend in de voorrondes. In het dubbelspel was Sonja samen met Esther Vergeer winnaar in Livorno en met Daniela di Toro finalist in Birmingham en bij de US Open. Op de wereldranglijst staat Sonja op een stevige derde plaats in het enkelspel en een tweede plaats in het dubbelspel.

Wheelchair Tennis Silver Fund
Als speler-ambassadeur van het Wheelchair Tennis Silver Fund reisde Sonja twee weken naar Zuid-Afrika. Daar gaf ze een groot aantal clinics in Kaapstad en Johannesburg voor zowel niet-gehandicapte als gehandicapte blanke en gekleurde kinderen. Sonja was in Soweto en ook in de zgn. shacktowns en het was voor haar een onvergetelijke ervaring om deze zo hele ander wereld te ontmoetten. Het liet haar zien wat een geluk ze heeft, maar ook dat de bezieling van mensen weinig te maken heeft met de omstandigheden waarin ze leven. De moed en het enthousiasme van deze kinderen was overweldigend en hartverwarmend en motiveerde haar enorm om alles te doen wat ze enigszins kon om ze te helpen om een van hun dromen waar te maken……..rolstoeltennis spelen.
Sonja is er zeker van dat haar bezoek een groot verschil heeft gemaakt voor deze achtergestelde kinderen en gaat in februari weer voor een week terug.

Fantastische donatie
De ervaringen van Sonja vanuit haar sport zijn heel bruikbaar bij o.a. management trainingen. Het stellen van doelen, doorzettingsvermogen, leveren van topprestaties en het omgaan met veranderingen en teleurstellingen vormen daarbij bijzonder geschikte elementen. Sonja heeft al diverse malen aan dergelijke trainingen meegewerkt en werd begin december gevraagd als spreker voor een themadag “Convenience” met zo'n 150 leidinggevers van toonaangevende bedrijven op het gebied van eten en drinken buitenshuis.
Sonja's bijdrage bestond uit het leggen van een koppeling tussen haar topsportervaringen en hoe gemak kan bijdragen aan het behalen van succes.
Aan het einde van haar presentatie verscheen Sinterklaas op het podium en overhandigde de volkomen verbouwereerde Sonja namens alle leden van Foodservice Network en de deelnemers van de themadag een cheque van maar liefst 4455 Euro!!!! Sonja was er even stil van en dat gebeurt bij haar niet zo snel! Deze bijdrage zal haar zeker helpen om de juiste voorbereidingen te kunnen treffen voor de Paralympics in Athene en om zo tot optimale prestaties te kunnen komen.

Programma voor 2004
Voor het komende seizoen heeft Sonja weer een flink aantal toernooien gepland om haar positie op de wereldranglijst en haar vorm op peil te houden. Het seizoen start met de World Team Cup, het werelkampioenschap voor landenteams, dat dit keer in Nieuw-Zeeland wordt gehouden. Samen met het Nederlandse team zal Sonja proberen om hun titel te prolongeren. Aansluitend volgen drie toernooien in Australië en nog zo’n tien toernooien meer voordat de Paralympics beginnen.

Public Relations
Sonja’s prestaties bljven niet onopgemerkt. Haar uitslagen worden met regelmaat in dag- en weekbladen en op teletekst gepubliceerd. Onlangs was ze op Omroep Brabant waarin ze tijdens een programma van een uur regelmatig werd geïnterviewd. Als studiogast werd ze daarna de rest van de week steeds gebeld en kort geïnterviewd over wat haar die dag bezig hield. Haar presentatie op de themadag ”Convenience” werd in het zondagochtend TV programma Businessweek van Harry Mens genoemd als voorbeeld hoe je ondanks beperkingen tot grote prestaties kunt komen.

Uitgebreide informatie op website
Op Sonja’s website www.sonjapeters.nl is de volledige toernooiplanning voor het komende jaar te vinden, net als een uitgebreide impressie die Sonja geschreven heeft over haar bezoek aan Zuid-Afrika

Bijzonder jaar Het Paralympisch jaar 2004 wordt voor Sonja een bijzonder jaar. Het is een geweldige ervaring om aan de Paralympische Spelen mee te mogen doen en Sonja is er alles aan gelegen om er iets bijzonders van te maken. Sonja wenst al haar trouwe sponsors, fans en al die andere mensen die haar steunen ook een bijzonder goed jaar toe.