Nieuwsbrief No. 21 - mei 2003

DRIE TOERNOOIZEGES VOOR SONJA PETERS NA AARZELENDE SEIZOENSTART

Prijsuitreiking australian open 2003 Samen met Esther Vergeer driemaal winst in AustraliŽ

Na een aarzelend begin is Sonja in het enkelspel op stoom gekomen, wat resulteerde in drie zeges op rij. Een goede basis voor de kwalificaties voor de Paralympics. In het dubbelspel was Sonja ook al driemaal de beste. Ondanks een loodzware toernooiagenda vond Sonja nog tijd voor een demonstratie in Warschau en is ook nog serieus met haar studie bezig.

Drie zeges na aarzelende start
Het seizoen 2003 begon voor Sonja in het enkelspel met een aarzelende start door vroege uitschakelingen in drie achtereenvolgende toernooien in AustraliŽ. Door steeds weer zware lotingen en soms bizarre weersomstandigheden kwam Sonja maar moeilijk in haar wedstrijdritme. Ook bij de Nasdaq 100 in Key Biscayne kwam Sonja niet verder dan de kwartfinales, maar bij de Florida Open bereikte ze al de halve finale. De echte ommekeer kwam bij de Cajun Classic in het Amerikaanse Baton Rouge wat ze op haar naam schreef. En twee weken later volgde nogmaals toernooiwinst in de Slovakia Open en Czech Open.

In het dubbelspel ging het Sonja juist heel erg goed in AustraliŽ. Samen met Esther Vergeer kwam ze maar liefst driemaal achter elkaar als winnaar uit de bus bij soms extreme temperaturen.
In het enkel- en dubbelspel staat Sonja op de derde plaats van de wereldranglijst waarmee ze haar wereldklasse waarmaakt.

Kwalificatie Paralympics
Grote gebeurtenissen werpen hun schaduwen vooruit. Dat geldt ook voor de Paralympics die van 17 tot 28 september 2004 in Athene worden gehouden. Door onvolledige informatie bleek pas zeer recent dat de kwalificatieperiode loopt van 12 april 2003 tot 12 april 2004 en niet vanaf het midden van het jaar. Reden voor Sonja om alsnog drie toernooien extra te gaan spelen: de Cajun Classic, de Slovakia Open en de Czech Open. En niet zonder resultaat, ze won ze alledrie!

Demonstratie bij J&S Cup.
Op uitnodiging van de Poolse bond heeft Sonja onlangs een demonstratie rolstoeltennis gegeven op de J&S Cup in Warschau. Jammergenoeg regende het tijdens de demonstratie die tussen twee finalewedstrijden van dit WTA toernooi werd gespeeld. Hierdoor was de publieke belangstelling beperkt, maar het werd ook live uitgezonden door Eurosport. Venus Williams, die in de playerslounge de demonstratie op TV volgde was onder de indruk!

Toernooischema.
Ook de rest van het jaar zit Sonja bepaald niet stil. Na de Polish Open speelt ze samen met het Nederlandse team in Polen de World Team Cup waar ze hun favorietenrol weer waar zullen proberen te maken. Daarna volgt de French Open en van 8 tot 13 juni de Dutch Open in Rotterdam. Een unieke gelegenheid om onze favoriet aan te moedigen. Verder zijn er nog toernooien gepland in BelgiŽ, Groot-BritanniŽ, Oostenrijk, Zwitserland, ItaliŽ, drie toernooien in Amerika en tenslotte nog de Doubles Masters en Singles Masters. Pfffffffft. Je wordt al moe als je dit achter elkaar opleest!

Studie
Je kunt het je haast niet voorstellen, maar tussen en tijdens al het tennis is Sonja ook nog heel serieus met haar afstudeerwerk bezig. Ze doet een onderzoek om een neuropsychologische testmethode te vinden om bij jonge kinderen te kunnen bepalen hoe goed een kind zijn/haar aandacht bij een taak kan houden en hoe goed het kind zich kan concentreren. De huidige methode is voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar namelijk niet geschikt.