Nieuwsbrief No. 20 - januari 2003

SONJA PETERS RUNNER-UP BIJ WHEELCHAIR TENNIS MASTERS EN SPORTVROUW VAN HET JAAR!

Sportvrouw 2002 gemeente Eindhoven
Sportvrouw 2002, gemeente Eindhoven
Het jaar 2002 eindigde voor Sonja Peters op een bijzondere manier. Ze bereikte de finale van de US Open maar verloor van Esther Vergeer. Bij de Wheelchair Tennis Masters verloor ze in de finale opnieuw van Esther, in een superspannende wedstrijd en met minimaal verschil, tiebreak derde set. Bovendien werd Sonja uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar 2002 van de gemeente Eindhoven.

US Open
Dat Sonja goed op dreef is bewees ze door bij de US Open de singles finale van dit Super Series toernooi te bereiken. Daarin verloor ze van Esther Vergeer met 3-6, 0-6. "Het was een hele goede finale", vertelt Sonja. "Ik heb heel lekker gespeeld, heb een heel goed gevoel over wat ik deed en bleef de hele wedstrijd goed doorslaan. Iedereen tegen wie ik nu gespeeld zou hebben had ik van de baan geslagen.......behalve Esther. Die is op dit moment een klasse apart en al ruim twee jaar ongeslagen". In het dubbeslpel werd Sonja samen met de Australische Daniela di Toro in de halve finale uitgeschakeld.

NEC Wheelchair Tennis Masters
Een van de seizoenshoogtepunten is de Wheelchair Tennis Masters doordat de beste acht speelsters van de wereld tegen elkaar uitkomen: er zijn geen gemakkelijke partijen. Sonja bereikte de finale door overtuigende en soms zwaar bevochten overwinningen op Janet McMorran, Maaike Smit, Chiyoko Ohmae en Djoke van Marum.
Voor de vijfde keer dit jaar stond Sonja tegenover Esther Vergeer in een finale. Die verloor ze met een minimaal verschil: 6-4, 4-6, 6-7 (3-7). De wedstrijd was voor het duizendkoppig publiek superspannend, voor de vele fans van Sonja zenuwslopend en de uitslag voor Sonja, en niet alleen voor haar, een stevige teleurstelling, zo dicht als ze bij de winst was geweest. Na het laaste punt volgde bij Sonja een emotionele ontlading waarbij racket en pet door de lucht vlogen en er wat traantjes kwamen. Heel begrijpelijk als je zo ontzettend dicht bij de overwinning bent geweest. Maar al snel realiseerde Sonja zich dat ze terug kan kijken op een bijzonder goede wedstrijd en een spectaculaire afsluiting van het seizoen.
In het dubbelspel werd Sonja samen met Jiske Griffioen in de halve finale uitgeschakeld.
Aan het einde van het jaar staat Sonja in het enkelspel op de vierde plaats van de wereldranglijst en in het dubbelspel op een vijfde plaats.

Sportvrouw van het Jaar 2002
Sonja is gekozen tot Sportvrouw van het Jaar 2002 van de gemeente Eindhoven. Deze eervolle onderscheiding verdiende ze op basis van haar prestaties in het afgelopen jaar. Illustere voorgangers zijn o.a. Olympische medaillewinnaars Inge de Bruijn en Anky van Grunsven. De verkiezing is een co-productie van de gemeente Eindhoven en het Eindhovens Dagblad. De onderscheiding werd tijdens een groots Sportgala aan haar uitgereikt door tennisser Paul Haarhuis, wereldkampioen en Wimbledon winnaar in het dubbelspel.
We zijn ontzettend trots op Sonja en op de erkenning van haar prestaties!

Planning 2003
De planning voor het jaar 2003 is al gemaakt en omvat niet minder dan 20 toernooien! Het seizoen start einde januari in AustraliŽ met de Wheelchair Tennis Classic 8ís. Dit is een toernooi voor de beste acht heren en dames van de wereld en wordt tegelijkertijd met het Australian Open Grand Slam toernooi gehouden. Daarna volgen de Sydney International en de Australian Open Wheelchair Tennis Championships in Melbourne. Sonja kijkt er nu al verlangend naar uit, niet in het laatst vanwege de heerlijke temperaturen daar. Vanaf het midden van dit jaar begint de aanloop naar de Paralympics in Athene in 2004 en tellen de resultaten mee voor de kwalificatie.

Een heel gelukkig 2003
Sonja en de Stichting Vrienden Rolstoeltennisster Sonja kijken met veel plezier terug op het afgelopen seizoen, mede dankzij de bijdragen en spontane reacties van sponsors, donateurs en belangstellenden. Uw ondersteuning geeft Sonja extra energie om haar doelen te bereiken. We wensen u en uw naasten een heel gelukkig en succesvol 2003.