Nieuwsbrief No. 19 - oktober 2002
SONJA PETERS WERELDKAMPIOEN!
Het vrouwenteam voor de World Team Cup [bijschrift bij foto:] De World Team Cup voor het nederlandse damesteam. v.l.n.r. Sharon Walraven, Sonja Peters, Aad Zwaan, Esther Vergeer, Maaike Smit.


Samen met het nederlandse damesteam won Sonja Peters de World Team Cup en werd zo wereldkampioen. De zomerperiode was ook erg productief met in het enkelespel een aantal finaleplaatsen op belangrijke toernooien en enkele toernooioverwinningen in het dubbelspel. Als aanvulling op haar opleiding is Sonja begonnen aan een studie Criminologie. Op haar website zijn sinds november 1998 meer dan 15 000 hits geteld.

World Team Cup
Samen met het nederlandse damesteam heeft Sonja de Invacare World Team Cup gewonnen. Dit wereldkampioenschap voor landenteams is te vergelijken met de Davis Cup (heren) en Fed Cup (dames) en werd in Tremosine in Italië gehouden met teams uit 31 landen. Het als eerste geplaatste nederlandse team met coach Aad Zwaan deed wat van hen verwacht werd en versloeg achtereenvolgens Frankrijk en Japan met 3-0. In de finale tegen Amerika won Sonja gemakkelijk van Karin Korb met 6-2, 6-0. "Voor de wedstrijd was ik nog wel gespannen maar eenmaal op de baan liep het als een fluitje". Teamgenoot Esther Vergeer maakte vervolgens het karwei af en won al even gemakkelijk van Sharon Clark met 6-0, 6-3. De dubbel werd niet meer gespeeld, de winst was immers binnen en de champagne kon open! Prachtig en hartverwarmend waren alle reacties, persoonlijke felicitaties, fraaie boeketten bloemen en e-mails. De aandacht in de pers heeft daar zeker aan bijgedragen.

Productieve zomerperiode
De zomer was een productieve periode voor Sonja. In het enkelspel was ze finaliste in achtereenvolgens de French Open, Dutch Open, British Open en de Swiss Open. Steeds was Esther Vergeer haar tegenstandster die al meer dan twee jaar ongeslagen is. De laatste keer dat ze verloor was van…..Sonja op de British Open. Daar hing inderdaad een sensatie in de lucht. Na fraaie overwinningen op tweemaal British Open kampioene Daniela di Toro en nummer twee van de wereld Maaike Smit leek Sonja klaar om het huzarenstukje te herhalen. Maar Esther had daar toch andere ideeën over, liet zich niet verrassen en won met 7-5, 6-3. Door een overbelaste schouder moest Sonja vervolgens de Austrian Open laten schieten. In het dubbelspel verging het Sonja ook voorspoedig met winst in de Brabant Open, French Open en finaleplaatsen in Engeland en Zwitserland.
Met haar vierde plaats op de wereldranglijst in zowel het enkelspel als het dubbelspel is Sonja zonder meer een topper.

Nog twee toernooien
Voor de rest van dit jaar staan nog twee toernooien op de agenda. Allereerst zal Sonja haar titel verdedigen op de US Open in San Diego. Dan volgen de Wheelchair Tennis Masters die voor het enkelspel en dubbelspel in Amersfoort worden gehouden van 12 tot 17 november. Een prima gelegenheid om Sonja te zien spelen en aan te moedigen. We zullen op de site de speeltijden en resultaten vermelden.

Criminologie
Sonja heeft op één na alle tentamens van haar studie gehaald. Dat laatste tentamen kan ze helaas pas mei 2003 doen. Aan haar scriptie werkt ze ook volop zodat ze medio 2003 de studie waarschijnlijk af kan ronden. Daarnaast is Sonja gestart met een studie Criminologie, ook aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Veel kinderen met neurologische afwijkingen komen helaas in contact met justitie en daarom vormt deze studie een hele goede aanvulling op haar studierichting Neuropsychologie van Kind en Jeugd.

15 000 Hits
Sinds november 1998 heeft de site meer dan 15 000 bezoekers gehad! Van werkelijk over de hele wereld wordt de weg naar Sonja’s webpagina gevonden. We bedanken jullie allemaal heel hartelijk voor jullie belangstelling.