Nieuwsbrief No. 18 - juni 2002

SONJA PETERS HANDHAAFT ZICH IN WERELDTOP

Prijsuitreiking Japan open 2002
[bijschrift bij foto:] Japan Open, winst in het dubbelspel.

Sonja Peters weet zich goed te handhaven in de wereldtop terwijl ze serieus naar het einde van haar studie toewerkt. De eerste helft van het seizoen verliep met wisselend succes, maar haar verdere toernooischema biedt nog tal van mogelijkheden. Heel erg blij is Sonja met haar trouwe sponsors en enkele nieuwe.

Studie
Sonja is nu in de eindfase van haar studie neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Inmiddels heeft ze al twee tentamens met goed resultaat afgesloten en op de uitslag van een derde wordt met spanning gewacht. Meteen na haar terugkomst uit Japan is ze vol in de boeken gedoken om te proberen nog een tentamen te halen. Aanvankelijk zou dat op de dag van thuiskomst vallen maar dit bleek twee weken te zijn uitgesteld. Ook is Sonja aan haar eindscriptie begonnen. Dat gaat niet helemaal zonder hindernissen, maar de finishvlag komt in zicht!

Toernooiresultaten
In AustraliŽ speelde Sonja in januari en februari drie toernooien. Allereerst de Classic 8ís, een toernooi voor de beste acht heren en dames van de wereldranglijst. Dit werd tegelijkertijd gehouden met het Australian Open Grand Slam toernooi in Melbourne. Verder volgden de Sydney International en de Australian Wheelchair Tennis Open, wederom in Melbourne. In het enkelspel was Sonja niet zo succesvol. Deels door erg zware lotingen werd ze steeds vroegtijdig in de toernooien uitgeschakeld. In het dubbelspel, samen met Esther Vergeer, won ze de Classic 8ís en was zij runner-up bij de andere twee toernooien.
In Amerika volgde in maart en april opnieuw een serie van drie. Bij de Nasdaq 100 Open in Key Biscayne zat Sonja midden tussen de sterren van het gelijknamige ATP Masters toernooi. Zelf verloor ze in de eerste ronde al van de no. 1 geplaatste Maaike Smit. Een week later verloor ze bij de Florida Open opnieuw van Maaike, maar nu in de halve finale. Bij de Cajun Classic in Baton Rouge was ze glansrijk winnaar. In het dubbelspel won Sonja de Florida Open en Cajun Classic.
Aan haar eerste bezoek aan Japan heeft Sonja heel goede herinneringen, wat u ook overduidelijk kon lezen uit haar enthousiaste verslagen op haar homepage. Ze bereikte de finale van de Japan Open, maar daarin was Daniela di Toro sterker. Samen met Danni won ze het dubbelspel.
Al met al heeft Sonja zich bijzonder goed weten te handhaven in de wereldtop. In het enkelspel staat ze op de vierde plaats van de wereldranglijst en in het dubbelspel is dat een fraaie derde plaats.

Verder toernooischema
Dat Sonja er zin in heeft blijkt uit het schema voor de rest van het jaar. Na de Brabant Open in Valkenswaard (14,15 en 16 juni a.s., voor info zie site!), bekend om de brabantse gezelligheid, gaat de reis achtereenvolgens naar Parijs, Rotterdam voor de Dutch Open (9 tot 14 juli), Jambes in BelgiŽ, Nottingham, Gross Siegharts in Oostenrijk en GenŤve. Sonja is ook geslecteerd voor de nederlandse ploeg die deelneemt aan de World Team Cup in ItaliŽ. Tenslotte hoopt Sonja naar de US Open te kunnen gaan en natuurlijk ook weer bij de Tennis Masters te zijn.

Sponsors
Sonja en de Stichting zijn heel erg blij met een aantal trouwe sponsors. Hun logoís met doorklikmogelijkheid vind je op Sonjaís homepage www.sonjapeters.nl in de rubriek sponsors. Vanaf dit jaar heeft Sonja een contract met VŲlkl die zorgt voor rackets en snaren terwijl Jeroen Akkermans van AKWI Sport in Eindhoven steeds haar rackets vakkundig bespant. De aanschaf van haar splinternieuwe Peugeot 206 werd door Automobielbedrijf de Jong in Duivendrecht financieel extra aantrekkelijk gemaakt. Al deze sponsors geven Sonja een bijzonder gewaardeerde steun bij haar topprestaties.