Nieuwsbrief No. 17 December 2001

SONJA PETERS COMBINEERT STUDIE EN TOPTENNIS
US Open 2001
bijschrift bij foto:
winnares US Open Super Series

Sonja Peters is er heel goed in geslaagd om studie en topsport te combineren. In het eerste deel van dit jaar liep ze met goed resultaat stage. Daarna stortte ze zich met succes op tennis waardoor ze zich wist te handhaven in de wereldtop. Haar mooiste winst was die bij de US Open. Het bestuur van de Stichting is nu weer compleet en ook hebben we een nieuwe webmaster.

kerstboomStudie
In september heeft Sonja haar stage aan het Paedologisch Instituut in Duivendrecht met goed resultaat afgerond. Dit betekent dat er nu weer meer ruimte in de planning komt om toernooien te spelen in het komende seizoen. In het voorjaar van 2002 moet Sonja nog wel enkele tentamens maken en in het najaar een verplicht practicum volgen. Inmiddels is ze aan haar afstudeerscriptie begonnen. Als alles meezit kan ze volgend jaar rond december afstuderen.

kerstboomResultaten
Sonja heeft laten zien dat ze studie en topsport met prima resultaat kan combineren. In mei speelde ze de Lakeshore World Challenge tussen haar stage door. Tijdens de schoolvakantie ging ze er pas echt tegenaan: acht toernooien in negen weken tijd! In het enkelspel speelde Sonja in totaal twaalf toernooien waarbij ze zesmaal de halve finale bereikte, waaronder de Wheelchair Tennis Masters en viermaal in de finale stond. Haar mooiste resultaat was het winnen van de US Open. Samen met de British Open zijn dat de enige twee prestigieuze Super Series toernooien in het rolstoeltennis. Doordat Sonja vorig jaar de British Open won, is ze een van de weinige speelsters die ze allebei heeft gewonnen.
Ook in het dubbelspel was Sonja met verschillende partners succesvol: van de negen toernooien bereikte ze viermaal de finale en stond driemaal op de hoogste trede. Zodoende sloot Sonja het jaar af met een uitstekende vijfde plaats op de wereldranglijst in het enkelspel en een zesde plaats in het dubbelspel. Reden voor de gemeente Eindhoven om haar hiervoor de Sportpenning uit te reiken.

kerstboomWarme start in 2002
Het seizoen start in 2002 voor Sonja in Australië. Voor de eerste keer wordt in Melbourne de Wheelchair Classic 8's georganiseerd. Dit is een toernooi voor de beste acht heren en dames en wordt tegelijkertijd met het Australian Open Grand Slam toernooi gehouden. Een geweldige volgende stap in de integratie en professionalisering van het rolstoeltennis. Daarna volgen de Sydney International en de Australian Open Wheelchair Tennis Championships in Melbourne. Sonja kijkt er nu al verlangend naar uit, niet in het laatst vanwege de heerlijke temperaturen daar.

kerstboomVoltallig bestuur
Het bestuur van de Stichting Vrienden Rolstoeltennisster Sonja is weer op volle sterkte. Hans Smit heeft de rol van voorzitter op zich genomen. Samen met secretaris Fenny Keller en penningmeester Gerard Tournoij zetten zij zich in om Sonja's sportieve ambities mogelijk te maken. Jack van Vlerken behartigt de sponsorcontacten en Riny van Vlerken zorgt samen met Tini Peters voor de communicatie.

kerstboomNieuwe webmaster
Vanaf 1997 heeft Martijn van Mierlo ervoor gezorgd dat Sonja een website heeft die gezien mocht worden. En dat is ie ook, want over de laatste drie jaren heeft de site meer dan 10 000 bezoekers gehad. Wegens drukke werkzaamheden moet Martijn er echter een punt achter zetten. Hartelijk bedankt Martijn voor al je tijd en moeite! Voor Paul Kuijken is het een uitdaging om www.sonjapeters.nl verder bij te houden en uit te bouwen.

kerstboomPrettige feestdagen!
Sonja en de Stichting Vrienden Rolstoeltennisster Sonja bedanken iedereen enorm voor de enthousiaste steun gedurende het afgelopen seizoen. We wensen allen hele prettige feestdagen en een voorspoedig 2002.