NIEUWSBRIEF N0. 13, AUGUSTUS 2000

EXTRA EDITIE


SONJA PETERS NAAR SYDNEY!!!!!!
Paralympische droom wordt werkelijkheid
Haar doel is bereikt

Sonja Peters heeft haar doel bereikt om mee te doen aan de Paralympics. Via een wildcard is haar deelname nu verzekerd. Dat Sonja in topvorm is blijkt uit haar resultaten tot nu toe: vijf toernooi-overwinningen, met de British Open als hoogtepunt en samen met het Nederlandse team wereldkampioen worden.

Dutch Paralympic Logo Wildcard voor de Paralympics
De International Tennis Federation kende 19 juli Sonja een wildcard toe voor de Paralympics. Sonja was dolgelukkig. Hiermee is een grote ambitie van haar, de Paralympische droom, werkelijkheid geworden. Het is de bekroning voor haar ontzettend harde werk, doorzettingsvermogen en inzet van een aantal jaren. Dit seizoen heeft ze echt alles uit de kast gehaald, en met succes!!! Maar het is ook te danken aan de steun van alle sponsors en de vele donateurs en fans.
Sonja verdiende deze wildcard op basis van haar uitstekende prestaties. Zij was de hoogstgenoteerde speelster in het enkelspel die niet direct geplaatst was. Bovendien voert zij samen met haar vaste partner Esther Vergeer de wereldranglijst aan in het dubbelspel.

Uitstekende voortzetting van het seizoen
Na eerder al een aantal uitstekende resultaten, waaronder drie toernooi-overwinningen, was Sonja ook verder nauwelijks te stoppen. Steeds bereikte ze de laatste vier zoals in de Far West Regional Champs. in Reno, USA, de Belgian-, Dutch- en French Open. In Oostenrijk won ze de Dornbirn Cup.Een hoogtepunt was de British Open die Sonja op sensationele manier wist te winnen. In dit hoogstgeklasseerde Super Series toernooi versloeg ze in de halve finale voor het allereerst de no. 1 van de wereld, de Australische Daniela di Toro, met 3-6, 6-4, 6-3. In de finale tegen dubbelpartner, vriendin en no. 2 van de wereld Esther Vergeer was ze opnieuw in drie sets de beste: 5-7, 6-1, 6-0! Commentaar vanEsther: "Sonja stond waanzinnig goed te spelen en onder die grote druk maakte ik veel fouten".
Sonja was zelf in eerste instantie wat beduusd door deze geweldige resultaten die ook een enorme opsteker zijn voor de Paralympics. Ze heeft nu immers laten zien van iedereen te kunnen winnen. Bovendien stijgt Sonja nu naar een stevige derde plaats op de wereldranglijst ten koste van regerend Olympisch kampioene Maaike Smit.
In het dubbelspel zijn Sonja en Esther een meer aanvallend spel aan het ontwikkelen om ook in de toekomst de beste te kunnen blijven. Hierdoor is de concurrentie in de vorm van Daniela di Toro en Maaike Smit dichterbij kunnen komen, maar dat is wat Sonja enEsther betreft maar heel tijdelijk.

Foto World Team Cup Wereldkampioen!
Samen met het Nederlandse damesteam heeft Sonja de World Team Cup gewonnen. Dit wereldkampioenschap voor landenteams is te vergelijken met de Davis Cup (heren) en Fed Cup (dames). Het werd in Parijs gehouden en telde 230 deelnemers uit 32 landen. Het Nederlandse team met als coaches Aad Zwaan en Fred Hendrikse versloeg opeenvolgend Maleisië, Japan en Groot-Brittannië met 3-0. In de finale tegen Australië won Sonja van Branka Pupovac. Esther Vergeer maakte vervolgens het karwei af tegen Daniela di Toro. De overige teamleden waren Maaike Smit en Sharon Walraven.

Het aftellen is in volle gang
Met minder dan 80 dagen te gaan is het aftellen voor de Paralympics al in volle gang. Eerst neemt Sonja enkele weken tennisrust om dan de German Open te spelen (23.08-27.08), Disporta International in Goirle (08.09-10.09) en tenslotte de US Open (25.09-01.10). De Paralympics worden in aansluiting op de Olympische Spelen in Sydney gehouden van 18 tot en met 29 october.

We wensen Sonja enorm veel succes!