NIEUWSBRIEF N0. 11, DECEMBER 1999

SONJA PETERS RICHT HAAR VIZIER OP DE PARALYMPICS IN 2000.

Het afgelopen Masters toernooi was voor Sonja Peters een prima afsluiting van een succesvol tennisjaar. Hoewel zij er niet in slaagde tot de finale door te dringen was een plaats bij de laatste vier opnieuw een bewijs van haar wereldklasse. Dat zij als enige in het toernooi de latere winnares Esther Vergeer versloeg gaf daar nog eens extra glans aan.

Nu richt Sonja haar vizier op de Paralympics die het komende jaar in Sydney gehouden zullen worden.

Wheelchair Tennis Masters
De Wheelchair Tennis Masters in Eindhoven waren voor Sonja een succesvolle afsluiting van het seizoen. Twee weken eerder bereikte ze op de US Open eveneens de halve finale in het enkelspel. Samen met Esther toonde ze opnieuw het sterkste dubbel ter wereld te zijn door dit Super Series toernooi te winnen.

In haar eerste wedstrijd van de Masters zorgde Sonja voor een daverende verrassing door als enige van de latere winnares Esther Vergeer te winnen. De partij was een regelrechte thriller. Na een aarzelend begin aan beide kanten won Sonja de eerste set met 6-4. In de tweede set kwamEsther Vergeer echter sterk terug en won met 6-3. Het tennis was van een bijzonder hoog niveau en de vele sponsors en andere supporters genoten volop. Toen Sonja in de derde set op een achterstand van 4-0 kwam zag het er slecht uit, maar zij vocht zich punt voor punt terug naar 4-4. Vervolgens maakteEsther Vergeer er 5-4 van en bij 40-0 in haar voordeel leek de wedstrijd met drie matchpoints beslist. Maar niet voor Sonja: ze werkte alle matchpoints weg. Uiteindelijk moest de tiebreak de beslissing geven en die trok Sonja gedecideerd met 7-1 naar zich toe, luid toegejuicht door het dolenthousiaste publiek dat met zweet in de handen had zitten toekijken.

"Dit is echt fantastisch"zei Sonja na afloop. "Ik heb de laatste twee jaar zo vaak tegenEsther gespeeld en niet gewonnen. Meestal speelden we driesetters, maar nu is het dan eindelijk gelukt. Ik was tijdens de wedstrijd heel rustig, pas toen ik op 6-5 voor kwam in de derde set kreeg ik wat last van zenuwen, maar dat was weer vlug over."

Tegen Djoke van Marum speelde Sonja heel geconcentreerd, precies en snel tennis: 6-4, 6-2. Hierdoor was Sonja al zeker van de halve finale waardoor haar partij tegen Sharon Walraven die ze met 4-6 en 2-6 verloor niet van belang was.

In de halve finale moest ze tenslotte de meerdere erkennen in Olympisch kampioene Maaike Smit die uitzonderlijk goed speelde en met 6-0, 6-3 won. Toch kijkt Sonja tevreden terug op dit toernooi waarin ze heel constant en goed tennis speelde.

Vizier gericht op Sydney
Nu richt Sonja haar vizier op de Paralympics die van 20 t/m 29 oktober 2000 in Sydney worden gehouden. Sonja's kansen zijn gunstig, maar plaatsing is nog niet zeker. Het is duidelijk dat Sonja alles op alles zal zetten om erbij te zijn. Daarom staat voor het komend jaar een groot aantal belangrijke toernooien gepland, te beginnen eind januari met de Sydney International Open en de Australian Open in Melbourne.

Ga mee de uitdaging aan in 2000!
Sonja en de Stichting Vrienden Rolstoeltennisster Sonja bedanken iedereen enorm voor de geweldig enthousiaste steun gedurende het afgelopen seizoen en tijdens de Masters.

Wij wensen u en de uwen prettige feestdagen en een goed nieuw jaar.
Ga mee de uitdaging aan in 2000!!!!!