NIEUWSBRIEF NO.10 OKTOBER 1999

SONJA PETERS OPNIEUW BIJ NEC WHEELCHAIR TENNIS MASTERS

Met nog twee toernooien voor de boeg kan Sonja Peters al tevreden op het afgelopen tennisjaar terugkijken. Maar de concurrentie is enorm sterk en plaatsing voor de Paralympics is nog niet zeker.

Door haar huidige vijfde plaats op de wereldranglijst heeft Sonja zich opnieuw geplaatst voor de NEC Wheelchair Tennis Masters in Eindhoven.
Sterk spel

Een lange, hete zomer
Met dit jaar nog twee toernooien voor de boeg (de US Open en de Masters) kan Sonja tevreden terugkijken op een lange en hete zomer. Tot nu toe speelde ze maar liefst vijftien(!) internationale toernooien.

De hete zomer was geen probleem: Sonja houdt van warmte en ze heeft er een mooie bruine kleur aan overgehouden. Ook over de resultaten kan ze tevreden zijn. In het enkelspel bereikte ze bij niet minder dan negen toernooien de halve finale, éénmaal was ze finaliste bij de Lakeshore World Challenge in Birmingham, USA en de laatste drie internationale toernooien sloot Sonja winnend af: de German Open, de Inail Citta di Livorno in Italië en de Disporta International in Goirle. Door deze resultaten bezet ze de vijfde plaats op de wereldranglijst.

Kwalificatie Paralympics
Met maar liefst vijf Nederlandse dames in de top acht van de wereld is de concurrentie enorm sterk. Sonja's kansen zijn gunstig, maar plaatsing voor de Paralympics is nog niet zeker. De definitieve keuze wordt pas in het midden van volgend jaar bepaald.

Samen sterk
In het dubbelspel vormt Sonja samen met haar vaste partner Esther Vergeer een nauwelijks te kloppen duo. In de afgelopen twee jaar verloren ze maar twee wedstrijden!. Samen voeren zij dan ook de wereldranglijst dubbelspel met ruime voorsprong aan.

Op de Roosevelt Cup, een toernooi voor landenteams, vertegenwoordigden Sonja en Esther Nederland op een uitstekende manier door al hun partijen in het enkelspel en dubbelspel te winnen.

Extra steun
Het resultaat van de oproep voor extra steun in de vorige nieuwsbrief was hartverwarmend! Daar werd spontaan op gereageerd in de vorm van donaties. Ook de sponsors staken de helpende hand toe. CVSI Netherlands BV is één van de bedrijven die zich wil associëren met het doorzettingsvermogen en prestatiegericht-zijn van Sonja. Dat draagt CVSI o.a. uit op beurzen met een grote actiefoto van Sonja, wat bovendien een prima promotie van de de rolstoelsport is. Convents Products Interieur bv, voor bank-, hotel- en kantoorinrichtingen gaat Sonja nu ook sponsoren. De Stichting bedankt iedereen hartelijk voor hun geweldige steun waardoor Sonja in staat is dit hoge niveau te bereiken en vast te houden.

Nieuwe rolstoelen
boing xtremeSpeciaal voor Sonja is door Colours in Amerika een volledig gelaste sportrolstoel op maat gebouwd. Deze is bijna 2 kg lichter en ziet er met gepolijst aluminium frame en rode wielen en bekleding flitsend uit. Voor dagelijks gebruik rijdt Sonja nu in een geveerde Colours "Boing!". Het materiaal geleverd door Wheeler World is dus perfect voor elkaar.

NEC Wheelchair Tennis Masters
Door haar uitstekende vijfde plaats op de wereldranglijst heeft Sonja zich opnieuw geplaatst voor de NEC Wheelchair Tennis Masters. Dit is het belangrijkste toernooi binnen het professionele rolstoeltenniscircuit voor de beste acht dames en heren van de wereld. Het evenement wordt in Eindhoven gehouden in het Indoor Sportcentrum van 26 tot en met 31 oktober. Voor Sonja dus een thuiswedstrijd en voor sponsors, donateurs en andere belangstellenden een unieke kans om Sonja op topniveau in actie te zien en haar aan te moedigen.

De "Stichting Vrienden Rolstoeltennisster Sonja" zal tijdens het evenement weer actief aanwezig zijn.

Tot ziens bij de Masters!

Informatie
Tijdens de Masters zullen de speeltijden en resultaten van Sonja steeds op de homepage www.sonjapeters.nl actueel worden bijgewerkt.
U kunt ook voor de precieze speeltijden bellen naar 040-2816419.