NIEUWSBRIEF NO.9 MEI 1999

SONJA PETERS N0. 1 VAN DE WERELD IN HET DUBBELSPEL

Door bij de Australian Open het dubbelspel te winnen steeg Sonja Peters naar de eerste plaats op de wereldranglijst in het dubbelspel. Zij behoudt daarnaast de vierde plaats in het enkelspel. Met het oog op de kwalificaties voor de Paralympics in 2000 werkt zij een ambitieus toernooischema af.

Nr.1 in het dubbelspel
Zeges in Australië en Amerika
Sonja is het seizoen weer goed begonnen. Door haar resultaten tijdens de Australian Open in Melbourne is zij nu nummer 1 van de wereld in het dubbelspel. Samen met Sharon Walraven won ze van het Canadees-Japanse duo Chokyu/Ohmae met 6-2, 1-6, 6-2. In Wervershoof won Sonja een Nederlands toernooi. Eind maart begin april speelde Sonja twee toernooien in het zonnige Florida waar ze in het enkelspel beide keren de halve finale bereikte en in Boca Raton het dubbelspel won samen met Esther Vergeer.
Het resultaat hiervan is dat zij in het enkelspel haar vierde plaats op de wereldranglijst behoudt. Op de Nederlandse ranking staat Sonja no. 3 in het enkelspel en no. 2 in het dubbelspel.

Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit.
Dit seizoen en ook het volgende jaar staan in het teken van de Paralympics die van 18 tot 29 oktober 2000 in Sydney worden gehouden. Sonja wil dan ook maximaal presteren om zich daarvoor definitief te kwalificeren en werkt de rest van het jaar een ambitieus toernooischema af.

Achtereenvolgens zijn gepland:
Toernooischema

Daarna snel schone kleren wisselen op Schiphol en meteen weer door naar:
Een high-five met dubbelpartner Esther Vergeer
High-Five
Bent u er nog? Sonja gaat door:
Oproep voor donaties
Mede dankzij uw sponsoring en donaties is Sonja in staat om een flink aantal wedstrijden te spelen waar zij de benodigde punten kan verzamelen die moeten leiden tot afvaardiging naar de Paralympics. De tijd dringt! Het jaar 2000 is dichtbij! Nu komt het er op aan!

Dat vergt extra inspanningen. Het toernooischema is zwaar en Sonja krijgt extra trainingen. Daarom willen we aan u een oproep doen om Sonja extra te steunen door een donatie op gironummer 6808383 t.n.v. Stichting Vrienden Rolstoeltennisster Sonja te Valkenswaard. Mogen we op u rekenen? Mede namens Sonja bij voorbaat onze hartelijke dank.

Op de hoogte blijven?
Heeft u tussentijds belangstelling voor Sonja's resultaten, rankings of toernooischema? Kijk dan op haar website die regelmatig wordt bijgewerkt: www.sonjapeters.nl

Wilt u bij een van de Nederlandse toernooien Sonja zien spelen dan kunt u voor de precieze speeltijden bellen of faxen naar 040-2816419.