NIEUWSBRIEF NO.8 DECEMBER 1998

WHEELCHAIR TENNIS MASTERS FANTASTISCHE ERVARING VOOR SONJA PETERS

Het meedoen met de NEC Wheelchair Tennis Masters was voor Sonja een geweldige belevenis. Hoewel op een plaats bij de laatste vier was gehoopt, kan toch met een tevreden gevoel teruggekeken worden. De grote publieke belangstelling en het meeleven was harverwarmend; de druk die dat met zich meebracht een leerzame ervaring.


Het toernooi
De NEC Wheelchair Tennis Masters dat van 17 t/m 22 november in Eindhoven gespeeld werd vormde de prestigieuze afsluiting van het rolstoel tennisseizoen. De beste acht dames en heren werden hiervoor uitgenodigd, en met haar vierde plaats op de wereldranglijst hoorde Sonja daar ook bij. In haar eerste partij verloor ze van haar vaste dubbelpartner en latere winnares Esther Vergeer met 2-6, 6-2, 2-6. "Ik was behoorlijk gespannen, vooral in de eerste set" vertelt Sonja na afloop.
"Wel ontzettend leuk dat er zoveel publiek is komen kijken". Dat kon genieten van tennis op hoog niveau. In haar tweede partij tegen de Canadese Yuka Chokyu kwam Sonja niet voldoende in haar spel en verloor enigszins tegen de verwachting: 4-6, 4-6. Haar derde partij tegen de Amerikaanse Hope Lewellen werd gewonnen met 5-7, 7-5, 6-1 maar was niet genoeg voor plaatsing voor de halve finales. Voor Sonja toch geen reden om lang te treuren. Voor haar was de week een fantastische en leerzame ervaring.

De belangstelling
De wedstrijden van Sonja in haar woonplaats trokken het nodige enthousiaste publiek dat voor een leuke sfeer zorgde. Op dinsdagavond waren bovendien een aantal sponsors aanwezig die onder de indruk waren van het spel. Ook de media besteedden veel aandacht aan Sonja. Grote redactionele artikelen met foto verschenen in het Eindhovens Dagblad -dat ook dagelijks haar resultaten publiceerde-, Groot Eindhoven, De Trompetter en Wiekent Nieuws. Daarnaast werden radio- en TV-interviews uitgezonden door Omroep Brabant en Brabant TV. De promotiestand van de Stichting met sponsorborden en video trok veel belangstelling, net als de brochures van sponsors en Stichting.

Sonja ontving een forse donatie

Forse donatie
Na afloop van haar eerste wedstrijd kreeg Sonja een cheque overhandigd van fl 2.500,00. Deze forse donatie was afkomstig van het winnende team van de jaarlijkse personeelsdag van Stichting Gemeenschappelijk Woningbeheer Eindhoven. Dit jaar stond hun personeelsdag in het kader van teambuilding en werden in de Beekse Bergen allerlei sportieve prestaties verricht. De winnende groep ontving een geldprijs voor een nader te bepalen "goed doel". Na overleg besloten zij om plaatsgenote Sonja Peters te sponsoren vanwege hun grote bewondering voor haar doorzettingsvermogen om bij de besten van de wereld te horen en deel te nemen aan de Paralympics in Sydney in het jaar 2000.
Een hartverwarmend geste die voor Sonja een extra stimulans is om er vol tegenaan te gaan.

Website
Webmaster Martijn van Mierlo had speciaal voor de Masters een pagina gemaakt die dagelijks bijgewerkt werd met speelschema, uitslagen, persberichten enz. Meer dan 80 bezoekers in één week uit landen zoals Nederland, België, VS, Denemarken, Japan Nieuw-Zeeland en Indonesië bewijzen dat dit een geslaagd initiatief was.

Paralympische kernploeg
Tijdens de Wheelchair Tennis Masters presenteerde de NEBAS, de Nederlandse Bond voor Aangepaste Sporten, haar kernploeg voor de Paralympics in Sydney. Sonja hoort daar ook bij. De definitieve selectie vindt in de komende tijd plaats.

Toernooischema 1999
Eind januari en begin februari start Sonja het nieuwe seizoen met de Sydney International Open en de Australian Open in Melbourne. De rest van het toernooischema van 1999 is in de volgende nieuwsbrief te vinden.

Bedankt allemaal
Iedereen enorm bedankt voor de meer dan geweldige steun gedurende het afgelopen seizoen en ook tijdens de Masters. Mogelijk heeft u ook de bedankadvertentie gezien die op maandag 23 november prominent op de eerste pagina van de sportbijlage van het Eindhovens Dagblad stond afgedrukt. Wij wensen u en de uwen ook namens Sonja prettige feestdagen en een goed 1999.