NIEUWSBRIEF NO.7 NOVEMBER 1998

SONJA PETERS PLAATST ZICH VOOR DE WHEELCHAIR TENNIS MASTERS
door de vierde plaats op de wereldranglijst te veroveren


Dit jaar heeft Sonja Peters de doorbraak naar de absolute top in het rolstoeltennis gemaakt. Door enkele overwinningen, finale- en halve-finaleplaatsen steeg ze van de zestiende plaats van de wereldranglijst naar de vierde plaats. Daardoor is ze geplaatst voor de prestigieuze NEC Wheelchair Tennis Masters in Eindhoven waarmee het seizoen wordt afgesloten. Voor het NOC*NSF was haar ranking reden om haar de topsport A-status toe te kennen. Bovendien slaagde Sonja erin om ook in haar studie goed te scoren.

Werkelijk fantastisch seizoen
Met nog één toernooi voor de boeg kan zonder meer gesteld worden dat Sonja Peters een werkelijk fantastisch seizoen achter de rug heeft. Het jaar startte goed in Australië en Nieuw-Zeeland, gevolgd door een overwinning in de Amerikaanse Lakeshore World Challenge in Birmingham en ook daarna bleef het succes doorgaan. Kwart-finale plaatsen haalde Sonja in Nederland, België, Oostenrijk en Frankrijk. Nog beter ging het met halve finales in de Amerikaanse toernooien in Lake Tahoe en de recente US Open. In de British Open bereikte Sonja de finale van dit SuperSeries toernooi door de no. 2 van de wereld Maaike Smit met 6-3/6-4 te verslaan en in de German Open was ze de beste.
Als resultaat van dit alles rukte Sonja op van een zestiende plaats op de wereldranglijst in het enkelspel naar de vierde plaats en hoort daarmee tot de absolute top! Op deze manier maakt Sonja haar doelstelling om in 1998 bij de top tien te horen ruimschoots waar.
In het dubbelspel steeg Sonja van een 12e plaats naar maar liefst de 2e plaats door onder meer overwinningen in Nieuw-Zeeland, België, Engeland, Oostenrijk en de US Open.

Topsport A-status
Op grond van haar positie op de wereldranglijst werd door het NOC*NSF de status van Sonja gewijzigd van topsporter categorie B in categorie A. Deze wordt toegekend aan sporters die presteren op het niveau van Paralympische Spelen. Dit is een bevestiging van Sonja's ambitie om in het jaar 2000 in Sydney er inderdaad bij te zijn.

Studie en topsport
Is topsport te combineren met een universitaire studie? Als het aan Sonja ligt wel. Het afgelopen jaar slaagde ze in haar doelstelling om 32 van in totaal 42 studiepunten in de wacht te slepen. En dat terwijl ze gedurende het schooljaar maar liefst drie maanden afwezig was vanwege toernooien!


NEC Wheelchair Tennis Masters
Door haar uitstekende prestaties plaatste Sonja zich voor de NEC Wheelchair Tennis Masters die de afsluiting van het seizoen vormt. Deze wordt van 17 tot en met 22 november gehouden in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven voor de beste acht dames en heren van de wereld. Voor Sonja dus een thuiswedstrijd, en voor sponsors, donateurs en andere belangstellenden een unieke kans om Sonja op topniveau in actie te zien en haar aan te moedigen.
De 'Stichting Vrienden Rolstoeltennisster Sonja' zal dan ook tijdens het evenement actief aanwezig zijn. De speeltijden en resultaten van Sonja zullen op haar homepage www.sonjapeters.nl actueel worden bijgewerkt. Voor informatie kunt u ook bellen naar 040-2816419.

Tot ziens bij de Masters!