NIEUWSBRIEF NO.6 JULI 1998

SONJA PETERS STOOT DOOR NAAR DE NEGENDE PLAATS VAN DE WERELD


De winnaarstrofee van de Lakeshore World Challenge

In Amerika speelde Sonja twee toernooien en behaalde haar beste resultaat tot nu toe, wat haar op de negende plaats van de wereldranglijst bracht. Voor de rest van het seizoen is nog een flinke reeks van toernooien gepland. Een blessure door een ongelukkige val en wat achterstand in haar studie weerhouden Sonja er niet van om er een extra schepje bovenop te doen.

Toernooizege in Amerika
Een fantastisch resultaat scoorde Sonja in Amerika door de Lakeshore World Challenge te winnen in Birmingham in de staat Alabama, haar beste resultaat tot nu toe. In de finale versloeg ze de Belgische Brigitte Ameryckx met duidelijke cijfers: 6-1/6-3. De finale van dit bijzonder professioneel georganiseerd evenement werd door een TV-ploeg verslagen met drie camera's, live commentaar en afgesloten met een interview. Twee dagen ervoor moest het toernooi worden onderbroken in verband met een passerende tornado. Die richtte op 2,5 km afstand flink wat schade aan bij een winkelcentrum. Je maakt wel van alles mee!
Een week eerder bereikte Sonja in Atlanta de halve finale enkelspel in De USTA National Outdoor en verloor in het dubbelspel nipt de finale.
Door deze resultaten is Sonja op de wereldranglijst in het enkelspel naar de negende plaats gestegen, even stond ze zelfs achste. In het dubbelspel bezet ze ook de negende positie.

Toernooischema
De rest van het seizoen zal Sonja bepaald niet stil zitten. Gepland zijn achtereenvolgens de
Dutch Open in Utrecht (7-12 juli),
Belgian Open (14-19 juli),
British Open (20-26 juli),
Austrian Open (4-9 augustus),
German Open (12-16 augustus),
French Open (26-30 augustus),
Sportement Tilburg (11-13 september)

en twee toernooien in Californië:
Tahoe International Championships (2-4 october) en de
US Open (12-18 october).

Als Sonja er in slaagt om dan bij de top acht van de wereld te horen mag ze ook meedoen aan de Wheelchair Tennis Masters die van 17 tot 22 november in Eindhoven worden gehouden. Sonja: "Ik heb nu aan die achtste plaats geroken en ik ga er helemaal voor!"
De start van deze serie toernooien is niet zo lekker: door een ongelukkige val heeft Sonja een flinke snee in haar voorhoofd opgelopen -goed voor drie hechtingen- en een pijnlijke rechterarm. Maar de vechtlust is er zeker niet minder door.

Sponsoravond
Ook dit jaar werd een geanimeerde sponsorbijeenkomst gehouden in de stijlvolle Nashuatec business lounge in het PSV stadion. Net terug uit Amerika vertelde Sonja enthousiast over haar ervaringen en resultaten waardoor zij goed op schema ligt ten opzichte van haar doelstellingen. Fijn voor Sonja, maar ook fijn voor de sponsors. Zij associëren zich met haar doorzettingsvermogen, of zoals de voorzitter het uitdrukte: "winaars kiezen voor een winnaar".
Dat haar verdere ambities ook financiële consequenties hebben was voor iedereen duidelijk. Heel tevreden waren de sponsors over de website die on-line werd gedemonstreerd, met de informatie over hun bedrijven en de links naar de betreffende sites. Dat gold ook voor de ruime publiciteit die Sonja krijgt, en daarmee ook de sponsors.

Studie
Vanwege de toernooien in Australië, Nieuw-Zeeland en Amerika is Sonja met haar studie nu iets achterop geraakt. Maar denk niet dat Sonja de gemiste of niet gehaalde tentamens al afgeschreven heeft. Ze gaat gewoon door met leren tijdens en tussen de verdere toernooien en wil zo proberen om in augustus nog enkele hertentamens te halen.

Informatie
Tussentijds belangstelling voor Sonja's resultaten en rankings? Kijk dan op haar website, waar dat allemaal regelmatig wordt bijgewerkt.
U kunt ook voor de precieze speeltijden en data voor de toernooien in Utrecht en Tilburg bellen naar 040-2816419.