NIEUWSBRIEF NO.5 MAART 1998

SONJA PETERS MAAKT EEN GOEDE SEIZOENSTART 'DOWN UNDER'


Sonja in Melbourne Park

Een goed begin is het halve werk. In Australië en Nieuw-Zeeland legde Sonja een goede basis voor een druk rolstoeltennisseizoen en steeg weer enkele plaatsen op de wereldranglijst. Het vervoer per auto is opnieuw verzekerd dankzij de sponsoring van een leasemaatschappij. Op de internet site zijn regelmatig bijgewerkte uitslagen en standen te vinden.

Goede seizoenstart
Na een relatief gezien korte en comfortabele vliegreis met de KLM begon Sonja het nieuwe seizoen met een drietal toernooien in Australië en Nieuw-Zeeland. Onder het motto "een goed begin is het halve werk" bereikte ze in het enkelspel en dubbelspel de halve finales in zowel de Sydney Summer Open alswel in de Australian Open in Melbourne. Daar stuitte ze telkens op de Australische Daniela di Toro, de huidige nummer drie van de wereld. In het gemengd dubbel wist ze de toernooizege in de wacht te slepen. Het ging er af en toe wel heet aan toe met temperaturen tot 40° C.In Nieuw-Zeeland won Sonja het dames dubbel en het gemengd dubbel.
Door deze prestaties steeg Sonja weer enkele plaatsen op de wereldranglijst. Haar 15e plaats in het enkelspel en 10e plaats in het damesdubbelspel is een prima uitgangspunt voor het verdere seizoen.
Alles bij elkaar was het voor Sonja een bijzondere ervaring. De toernooien waren uitstekend georganiseerd, de sfeer was er fantastisch en de mensen de meest vriendelijke en gastvrije die je je kunt voorstellen. En ook om niet te vergeten zijn de prachtige natuur en het heerlijke klimaat: wat kun je je nog meer wensen als je van een kwakkelend kikkerlandje afkomt!
Foto: Maori familie in Rota Rua, Nieuw-Zeeland

Toernooischema
Het belooft weer een druk tennisjaar te worden. In totaal zijn er zo'n vijftien nationale en vooral internationale toernooien gepland. De nog resterende internationale toernooien zijn voornamelijk in Europa, maar voor het najaar staat ook nog Amerika op het programma. In een volgende nieuwsbrief volgen meer details over plaatsen en data.


Sponsors en donateurs
Na ruim een jaar met erg veel plezier in een Mitsubishi Colt met automaat te hebben gereden, liep onlangs het sponsorcontract met Mitsubishi Nederland af. We zijn dan ook heel erg gelukkig met de leasemaatschappij die de Colt heeft overgenomen en aan Sonja ter beschikking stelt.
De overige sponsors zijn ook dit jaar weer van de partij, ze staan vermeld aan de achterkant van deze nieuwsbrief. En wie weet dragen een aantal donateurs ook weer een steentje bij zodat de sportieve ambities ook financieel mogelijk worden.


Internet site
Sonja's aantrekkelijke eigen website biedt volop informatie over haar doelstellingen, toernooischema, resultaten en sponsors. De resultaten van toernooien en de plaatsen op de diverse ranglijsten worden door Martijn van Mierlo regelmatig bijgewerkt, zodat een bezoekje op zijn tijd de moeite loont. Een berichtje achterlaten kan via de e-mail optie. En door op het logo van de sponsors te klikken wordt een directe doorverbinding gemaakt naar de betreffende site. Tot ziens op Sonja's site? Deze is te vinden op www.sonjapeters.nl


Studie
Met haar studie ligt Sonja nog steeds goed op schema. Een maand er tussenuit naar Australië en Nieuw-Zeeland is echter niet niks en dat geldt ook voor de rest van het seizoen. Het goed op elkaar afstemmen van studie, training en toernooischema's is dan ook geen sinecure. Tentamens, hertentamens en practica spelen allemaal mee. Gelukkig geeft de Vrije Universiteit van Amsterdam hierbij goede medewerking zodat een goed compromis is gevonden.

De vooruitzichten voor het komende seizoen zijn dus heel positief en we wensen Sonja dan ook heel veel succes. Aan haar inzet zal het niet liggen!