NIEUWSBRIEF NO.4 NOVEMBER 1997

SONJA PETERS WINT MET HET NEDERLANDSE TEAM DE WORLD TEAM CUPHet winnende team (v.l.n.r.): Chantal Vandierendonck, Esther Vergeer, Marc Kalkman (staand), Maaike Smit en Sonja

Samen met het Nederlandse vrouwenteam rolstoeltennis won Sonja de World Team Cup, het wereldkampioenschap voor landenteams.
Het afgelopen seizoen heeft zij haar plaats op de wereldranglijst weten te handhaven en daarmee haar doelstelling kunnen halen. Vanwege haar plaats op de ranglijst kreeg zij van het NOC/NSF de status van topsporter.
Inmiddels heeft Sonja haar eigen plekje op het Internet waar allerlei informatie is te vinden.
In haar studie werd Sonja beloond voor haar inzet. In één jaar tijd haalde zij haar propedeuse, iets waar maar 12% van haar stiediejaargenoten ook in slaagden.

Wereldkampioene!!
Zonder ook maar één set te hebben verloren heeft het Nederlandse vrouwenteam rolstoeltennis in Nottingham beslag gelegd op de World Team Cup. Het Nederlandse team met als coach Marc Kalkman versloeg achtereenvolgens Groot-Brittannië, Japan en in de finale België, waardoor zij zich wereldkampioen landenteams kunnen noemen.
Aan het toernooi werd meegedaan door zestien vrouwenteams en is te vergelijken met de strijd om de Daviscup (mannen) en Fed Cup (vrouwen).

Terugblik op het seizoen
Sonja heeft het afgelopen jaar haar plaats op de wereldranglijst weten te handhaven. Dat is een goede prestatie als in aanmerking genomen wordt dat ze het voorgaande jaar een hele grote sprong gemaakt heeft en dit jaar met een pittige studie aan de universiteit is begonnen..
In totaal speelde Sonja tien internationale ITF toernooien -waarvan er drie ook meetelden voor de Nederlandse ranking- en vier nationale NRR toernooien. Op dit moment staat zij 18e op de ITF ranking in het enkelspel en 12e in het dubbelspel. Haar plaats op de NRR ranking is 5e in zowel het enkelspel als in het dubbelspel. Internationale prestaties van formaat zijn onder meer haar 1/4 finales in Florida en Frankrijk en het winnen van Sportement in Tilburg. Alles bij elkaar een goed uitgangspunt voor een verdere stijging naar de top tien het komende jaar.

NOC/NSF Topsport status
Vanwege haar positie op de wereldranglijst kreeg Sonja van het NOC/NSF de status van topsporter categorie B. Deze wordt toegekend aan sporters die leeftijd, talent en inzet in aanmerking nemend, in staat zijn het niveau van Paralympische Spelen binnen afzienbare tijd te halen. Dit is een erkenning van de ambities van Sonja om er in het jaar 2000 in Sydney inderdaad bij te zijn.

Internet site

Sonja heeft haar eigen Internet site. Daar kun je allerlei informatie vinden over de 'Stichting Vrienden Rolstoeltennisster Sonja', nieuwsbrieven, ranking, wedstrijdschema en sponsors. Enthousiast familielid Martijn van Mierlo heeft er een heel aantrekkelijk geheel van gemaakt. De informatie is ook in de Engelse taal. Sonja's internet site is te vinden op http://www.sonjapeters.nl

Topsport en studie
Dat topsport te combineren valt met een pittige universitaire studie bewijst Sonja. In één jaar tijd haalde ze haar propedeuse Psychologie, iets wat maar 12 % van haar studiejaargenoten ook voor elkaar wisten te krijgen. Niet dat het is komen aanwaaien, integendeel. Zelfs tijdens de toernooien zat Sonja vaak keihard te blokken.

Wheelchair Tennis Masters
Van 18 t/m 23 november worden de Wheelchair Masters gehouden in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven.
Alleen de beste 8 dames en heren op de wereldranglijst zijn daarvoor uitgenodigd, maar wie weet hoort Sonja daar volgend jaar ook bij. Spannende wedstrijden zijn gegarandeerd en daarom is het een uitstekende gelegenheid om top rolstoeltennis mee te beleven, zie ook het bijgaande programma. De Stichting Vrienden Rolstoeltennisster Sonja zal er met een informatiestand present zijn om het publiek te laten zien wat er voor een deelnemer in deze sport allemaal komt kijken. Zien we u daar ook?