NIEUWSBRIEF NO.3 JUNI 1997

SONJA PETERS HEEFT EEN DRUK TOERNOOI PROGRAMMA

Komend weekend is Sonja te zien tijdens de Brabants Open in Valkenswaard van 20 t/m 22 Juni.

Ziet Sonja Goran Ivanisevic nou wel of niet zitten?
Ziet Sonja Goran Ivanisevic nou wel of niet zitten?

Een hardstikke druk leven, maar met keigave dingen, zo typeert Sonja haar volle agenda.
Na een drietal toernooien in Florida steeg zij twee plaatsen op de wereldranglijst.
Binnenkort start het Europese toernooiseizoen met zowat elke week wedstrijden.
Voor de KLM hield zij een lezing over haar omgaan met veranderingen in haar leven en met haar studie scoort ze nog steeds maximaal.

Florida
In de periode van 26 maart tot 13 april speelde Sonja een drietal toernooien in Florida in de Verenigde Staten. Daar kwam zij enthousiast en vol verhalen van terug.
Het eerste toernooi was de Lipton Open Championships in Key Biscayne.
Hiervoor worden de twaalf hoogst geklasseerde ingeschreven dames toegelaten, waarvan Sonja er nog net een was. In de eerste ronde verloor ze -bij een temperatuur van 43 graden Celcius!- van de nummer 7 van de wereld. Het toernooi is gecombineerd met het Mercedes Super 9 toernooi voor valide profspelers.
Hardstikke leuk om oog in oog te staan met de wereldtoppers: Mark Philippoussis die voor haar de sla opschepte tijdens de lunch en samen op de foto met Goran Ivanisevic! Dat Sonja opvalt bleek ook uit de foto van haar -om rolstoeltennis aandacht te geven- die in de dagelijkse 'Lipton Herald' krant werd geplaatst tussen foto's van Sampras, Seles en Hingis.
Het totaal resultaat van de Amerikaanse trip was dat Sonja de nodige ervaring opdeed en twee plaatsen steeg op de wereldranglijst.

Inspiratiebron
Sonja's inzet, doorzettingsvermogen en het omgaan met veranderingen in haar leven vormde de toonzetting van een managementtraining bij de KLM. Voor een gehoor van 120 leidinggevenden vertelde zij met veel succes haar verhaal, waaruit de KLM inspiratie kan putten bij hun ambitieuze plannen om het bedrijfsresultaat de komende jaren aanzienlijk te verbeteren.

Toernooien
Voor de komende maanden heeft Sonja een drukbezet toernooiprogramma. Als "opwarmer" enkele Nederlandse toernooien en dan gaat de Europese toer van start met vrijwel elke week ergens anders wedstrijden die bijna allemaal meetellen voor de wereldranglijst.

Het eerstvolgende toernooi is van
20 t/m 22 Juni in Valkenswaard. Daarna volgen de
French Open (Parijs),
Dutch Open (Utrecht 8 t/m 13 Juli),
Belgiun Open (Jambes),
British Open (Nottingham),
de World Team Cup
-onder voorbehoud- (Nottingham),

Antwerp Open (Antwerpen),
Swiss Open (Genève),
Nederlands kampioenschap
(Leusden 2 t/m 7 September) en
Sportement
(Tilburg 12 t/m 14 September).


Belangstellenden die Sonja in Valkenswaard of op andere toernooien willen zien spelen kunnen bellen naar 040-2816419. Zij zullen dan op de hoogte worden gehouden van de precieze speeldata en tijden. Op zondag 22 Juni is het Stichtingsbestuur tussen twaalf en twee uur in elk geval in Valkenswaard aanwezig bij T.V. Ginneve aan de Pastoor Heerkensdreef.

Sponsor bijeenkomst
Een bijzonder goede vertegenwoordiging van de sponsors was aanwezig op een bijeenkomst die georganiseerd was in de stijlvolle Nashuatec business lounge in het PSV stadion. De "Stichting Vrienden Rolstoeltennisster Sonja" presenteerde zichzelf en haar doelstellingen. Sonja vertelde over haarzelf, de sport en haar ambities, geïllustreerd met een videofilm. Daarna kwam het financiele plaatje en het tekort ter sprake, gevolgd door de PR activiteiten. Tijdens de gezellige informele afsluiting was er veel belangstelling voor Sonja's persoonlijke verhaal en verder promotiemateriaal. De bijeenkomst was een succes en helpt zeker mee aan een continuering van de goede relaties.

Studie
Het leren komt Sonja niet aangewaaid, voor het halen van tentamens moet ze flink blokken. Zelfs tijdens de toernooien in Florida zat zij regelmatig met haar neus in de boeken. Maar het resultaat is ernaar: tot nu toe heeft zij nog steeds het maximaal haalbare aantal studiepunten gescoord!

WIJ WENSEN SONJA HEEL VEEL SUCCES TOE IN HET KOMENDE SEIZOEN.