NIEUWSBRIEF NO.2 1997


Het afgelopen seizoen maakte Sonja in haar eerste echte internationale seizoen een enorme sprong van de 68e naar de 16e plaats op de wereldranglijst van de ITF (International Wheelchair Tennis Federation). In het damesdubbelspel staat ze zelfs op de 10e plaats genoteerd.
Op de NRR (Nederlandse Rolstoel Ranking) bezet ze de 5e plaats in het enkelspel en de 3e plaats in het damesdubbel.

Sonja heeft dan ook het afgelopen jaar de aan zichzelf gestelde doelen ruimschoots gehaald;

enkelspel ITF 40e, NRR 6e plaats.

Dit is daarom een flinke stap vooruit op weg naar de Paralympics in Sydney in het jaar 2000.

Dit jaar is gericht op het verstevigen van haar plaats in de wereldtop.
Om dat te bereiken zijn een flink aantal Europese toernooien gepland en bovendien drie opeenvolgende toernooien in Florida USA van 23 maart tot 13 april. Het eerste daarvan is het prestigieuze Lipton Championship in Key Biscayne waarvoor maar 12 dames zijn geplaatst, waaronder Sonja.
De wedstrijden worden samen gespeeld met het valide toptennis. Daarom... wie weet, zit Sonja bij het spelersbanket aan tafel bij Pete Sampras, Goran Ivanisevic, Tim Henman of...


Het eerstvolgende toernooi is van
20 t/m 22 Juni in Valkenswaard. Daarna volgen de
French Open (Parijs),
Dutch Open (Utrecht 8 t/m 13 Juli),
Belgiun Open (Jambes),
British Open (Nottingham),
Genève
de World Team Cup
-onder voorbehoud- (Nottingham),


Wat betreft de training is tijdens de wintermaanden hard gewerkt aan de techniek onder leiding van toptrainer Marc Kalkman van het Tennis Instituut Son. Voor meer precisie is overgestapt van een oversize naar een midsize racket. Ook de spieren werden enkele malen per week met fitnesstrainingen bijgespijkerd. De individuele en andere trainingen gaan ook deze zomer zoveel mogelijk door.

Sponsoring
Om een en ander te kunnen verwezelijken heeft de Stichting Vrienden Rolstoeltennisster Sonja een aantal bedrijven bereid gevonden, die zich volledig kunnen identificeren met Sonja's ambities, inzet en doorzettingsvermogen.
Dit betreft met name Mitsubishi Motors, die een gloednieuwe Colt ter beschikking stelde, Computervision, Nashuatec en Persona Adviesbureau, Training in Communicatie. Maar ook de bijdragen van een aantal andere bedrijven en de donateurs zijn van wezenlijk belang.

Publiciteit is leuk voor Sonja want ze verdient dat ze regelmatig in het zonnetje gezet wordt. Dit is natuurlijk ook heel aantrekkelijk voor de sponsors en donateurs. Zo staat ze vermeld in de ITF Players Profile Guide 1997. In dit boekje staat een uitgebreide beschrijving van de top 16 dames en heren en wordt internationaal aan alle toernooiorganisaties en pers toegestuurd. In het Mitsubishi Magazine "Perfektie" nr. 1-97, met een oplage van 50.000 stuks, stond een uitgebreid artikel over Sonja, haar sport en de sponsoring. Verder heeft het Eindhovens Dagblad 13 februari een uitgebreid artikel aan Sonja gewijd. Persberichten over Sonja en haar resultaten worden gestuurd naar de diverse media, waar we over goede contacten beschikken.

Tennis en studie
Het zou nog bijna vergeten worden dat Sonja haar topsport sinds augustus ook nog combineert met de studie Psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tekenend voor haar inzet is dat zij tot nu toe het maximaal haalbare aantal studiepunten heeft weten te vergaren. Al met al uitstekende vooruitzichten voor wat komen gaat en waarover we u op de hoogte blijven houden.