Wheelchair Tennis Masters

18112001 - Halve finale Masters
In de halve finale van de Masters heeft Sonja verloren van regerend wereldkampioen Esther Vergeer. In eeen prima wedstrijd ging het in de eerste set helemaal gelijk op tot 5-5. Daarna wist Esther met enkele loupzuivere passings toch de set naar zich toe te trekken met 7-5. Ook de tweede set liet tennis van hoog niveau zien, maar opnieuw was Esther echter sterker: 6-3.
In het dubbelspel was Sonja al eerder uitgeschakeld door opgave van partner Sharon Walraven wegens een blessure.

Het tennisseizoen is hiermee voor dit jaar afgesloten. Sonja kan daar met een goed gevoel op terugkijken. Ondanks een half jaar pauze vanwege haar stage heeft ze laten zien helemaal bij de top te horen.
Jullie als fans heel erg bedankt voor jullie steun!

16112001
Hallo allemaal,

Even nog een snel berichtje voordat ik zo ga slapen. De dagen zijn erg lang, gisteren en vandaag was het na tien uur 's avonds dat ik terug in het hotel was en dan moet ik 's ochtends toch weer op tijd op zijn en fit zijn. Dus veel tijd houd ik niet over. Het is het wel waard want tot nu toe gaat het goed. Gisteren heb ik in 3 sets van Maaike Smit verloren maar vandaag heb ik van de Japanse Chyoko Ohmae gewonnen met 6-3 6-0 waardoor ik morgen de halve finale mag spelen. Ik speel deze wedstrijd om 11 uur tegen Esther, die de winnaar is van de andere poule.
In de dubbel gaat het wat minder. Woensdag en gisteren hebben we gewonnen maar vandaag heeft mijn dubbel partner Sharon met een blessure opgegeven waardoor we de wedstrijd met 6-0 6-0 verloren hebben. Nu is het afhankelijk van een andere dubbelwedstrijd of we doorgaan naar de halve finale of niet. Die wedstrijd was nog bezig en toen ik weg ging begon de derde set pas dus helaas weet ik morgen ochtend pas of we wel of niet de halve finale spelen en dan is het nog de vraag of Sharon morgen wel in staat is te spelen. Ik kan nu dus alleen hopen dat alles goed gaat....
Ik houd het hierbij want ik wil op tijd in bed liggen. De wedstrijd tegen Esther zal niet makkelijk worden aangezien Esther al sinds juli 2000 ongeslagen is. Tijd om daar verandering in te brengen! Als er nog mensen zijn die willen komen kijken kan je het best terug mailen. Ik check mijn mail dan morgenochtend en voor de mensen die willen komen kijken leg ik een vrijkaartje met je naam erop bij de ingang. Als je dan binnenkomt moet je bij de receptie even melden dat je voor mij komt er een kaartje ligt.
Groetjes en misschien tot morgen?
16112001 - Sonja in halve finales Masters
Sonja heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Wheelchair Tennis Masters.

In het enkelspel werd ze tweede in haar poule door een moeizame winst op Betty Klave (7-5, 5-7, 6-4), verlies van Maaike Smit (2-6, 7-5, 1-6) en op vrijdag een overtuigende zege op de Japanse Chiyoko Ohmae (6-3, 6-0). Zaterdag om 11 uur kunnen jullie Sonja komen aanmoedigen als ze tegen Esther Vergeer speelt. Het zou wel eens een heel spannende wedstrijd kunnen worden.
Ook in het dubbelspel samen met Sharon Walraven werd de eindronde bereikt door overwinningen op het Japanse duo Chiyoko Ohmae/Mie Yaosa met 6-3, 6-1en het Canadese/Amerikaanse koppel Yuka Chokyu/Patti Rollison met 6-4, 4-6, 6-4. Op dit moment is de uitslag van de derde partij tegen Janet McMorran/Karin Erath nog niet bekend. Deze bepaalt de tegenstanders in de halve finale.
14112001
Hallo allemaal,

Vandaag was de eerste dag van de Masters en gelukkig is die voor mij goed afgelopen. Mijn voorbereiding was niet optimaal aangezien ik de afgelopen week met griep in bed heb gelegen. Ik heb geprobeerd zo veel mogelijk te rusten, maar maandag had ik het gevoel dat ik wel weer met de groep mee kon trainen. Dat viel behoorlijk tegen want na een week ziek te zijn geweest was mijn lichaam niet meer gewend aan inspanning. Maandag heb ik 45 minuten mee getraind en daarna was ik zo moe dat ik besloten had mezelf te sparen en dinsdag niet te gaan trainen. De ballen zaten er toch lekker op dus daar hoefde ik me geen zorgen over te maken.
Gisteravond was de loting. Ik zit in een poule met Maaike Smit, Chyoko Ohmae en Betty Klave. Alle wedstrijden op zo'n top toernooi zijn natuurlijk moeilijk maar ik ben wel tevreden met de loting. De eerste wedstrijd heb ik vanmiddag gespeeld tegen Betty Klave. Een lastige tegenstandster doordat ze veel met slice speelt, een spelletje dat goed werkt op deze ondergrond en waar ik niet zo van houd omdat ik een sterke voorkeur voor topspin heb. Eerder dit jaar heb ik tijdens de German Open van Betty verloren in drie sets dus dat beloofde een spannende wedstrijd te worden. En dat was het ook....In het begin van de wedstrijd stond ik lekker te tennissen en ik stond al vrij snel 4-1 voor. Helaas zakte mijn concentratie daarna wat in en kon ik de set pas later met 7-5 winnen. De tweede set ging ik nog beter van start. 4-0, 5-2....Dat zat wel goed dacht iedereen (inclusief ikzelf :)) Ik heb 4 matchpoints gehad die ik allemaal met een winner return af probeerde te maken en stuk voor stuk verknalde. Niet echt slim dus maar ik begon moe te worden en wilde graag een snel einde aan de wedstrijd maken. Helaas werkt dat vaak averechts en ik verloor de tweede set dus ook met 7-5. De derde set leken mijn kansen verkeken. Het werd akelig stil rond de baan, de supporters dachten dat het al over was toen ik 4-2 achter stond. Ik wilde ook erg graag de baan af om even te rusten. Op zo'n lange wedstrijd was mijn lichaam nog niet ingesteld en ik voelde me steeds slapper en een beetje duizelig worden. Maar het is ook zonde om zo lang te knokken en het dan zomaar weg te geven dus besloot ik te proberen het laatste beetje energie er ook nog in te stoppen. Met resultaat want ik won de derde set met 6-4! Wat een opluchting...Het is een lekker gevoel om de eerste poule wedstrijd te winnen.
De dubbel, die ik met Sharon Walraven speel, ging erg goed. We stonden allebei lekker te spelen en af en toe leek het wel een wedstrijd tussen ons tweeën om wie het hardst kon slaan. We hadden veel plezier en wonnen met 6-3 6-1 van Chyoko Ohmae en Mie Yaosa uit Japan.
Morgen (donderdag) moet ik de tweede wedstrijd na elf uur tegen Maaike spelen. Dat betekent dat de wedstrijd niet voor 12 uur begint maar dat kan ook wat later zijn. Ik denk dat dat morgen wel het geval is aangezien de wedstrijd voor mij spannend kan worden en dus lang zou kunnen duren. Helaas zijn de tijden bij tennis dus niet zo goed te plannen. Ik speel morgen ook weer een dubbel wedstrijd, deze wedstrijd begint niet voor 7 uur 's avonds dus dat kan een lange dag worden!
Ik ben vanavond al naar de fysio geweest om alles los te laten maken en nu ga ik lekker in bed en dan heerlijk ontspannen mijn bed in. En er dan morgen weer lekker tegen aan!

Groetjes,
Sonja
14112001 - Loting Wheelchair Tennis Masters
Bij de loting van de wheelchair Tennis Masters zijn de onderstaande poule-indelingen uit de bus gekomen. Sonja is hier goed over te spreken.

Zelf is ze in een minder goede conditie. Afgelopen week heeft ze griep gehad en is er nog niet helemaal van hersteld. We wensen haar in ieder geval heel veel succes en speelplezier.

Haar eerste single wedstrijd speelt ze vandaag, woensdag 14 november, tegen Betty Klave. Aanvang: niet voor 12 uur. De eerste dubbelpartij is gepland niet voor vijf uur.
Een routebeschrijving naar Sportingcentrum Bokkeduinen (dichtbij Dierenpark Amersfoort) is te vinden op www.wheelchairtennis.nl

Enkelspel Poule A:
Esther Vergeer
Djoke van Marum
Brigitte Ameryckx
Sharon Walraven

Enkelspel Poule B:
Maaike Smit
Betty Klave
Chiyoko Ohmae
Sonja Peters

Dubbelspel Poule A:
Esther Vergeer/Maaike Smit
Betty Klave/Djoke van Marum
Brigitte Ameryckx/Hope Lewellen

Dubbelspel Poule B:
Sonja Peters/Sharon Walraven
Yuka Chokyu/??
Chiyoko Ohmae/Mie Yaosa
Janet McMorran/Karin Korb

10112001
Van dinsdag 13 november t/m zondag 18 november worden de Wheelchair Tennis Masters gehouden in Amersfoort. Dit is een van de belangrijkste evenementen van het jaar. De acht hoogst geplaatste spelers of teams komen tegen elkaar uit in het enkelspel en in het dubbelspel. Sonja doet dit jaar voor de vierde keer mee. In het dubbelspel speelt ze samen met Sharon Walraven. Het is een unieke gelegenheid om de hele wereldtop in actie te zien. Sonja vindt het fijn als jullie komen kijken.
Verder informatie, inclusief een routebeschrijving is ook te vinden op de site van de Masters:
www.wheelchairtennis.nl http://www.wheelchairtennis.nl Het toernooi wordt gehouden op
Sportingclub Bokkeduinen
Sportpark Bokkeduinen 11
3819 BD Amersfoort
Tel. 033-422 50 00
Het sportpark ligt vlakbij Dierenpark Amersfoort (staat op borden aangegeven).