Wheelchair Tennis Masters

Women's singles
round 1 Sonja - Esther Vergeer 4-6, 1-6
round 2 Sonja - Brigitte Ameryckx 6-2, 6-4
round 3 Sonja - Angela Maas 6-7, 4-6
Women's doubles
round 1 Sonja / Esther Vergeer - Chiyoko Ohmae (JPN)/Yuka Chokyu (CAN) 6-4, 6-2
round 2 Sonja / Esther Vergeer - Kimberly Dell (GBR)/Janet McMorran(GBR) 6-2, 6-0
round 3 Sonja / Esther Vergeer - Patty Rollison (USA)/Petra Sachs-Scharl (GER) 6-3, 6-4
semi finals Sonja / Esther Vergeer - Sharon Walraven (NED)/Djoke van Marum (NED) 7-6(5), 7-6(4)
finals Sonja / Esther Vergeer - Maaike Smit (NED)/Daniela di Toro (AUS) 3-6, 4-6

20-11-2000
In de finale van de Wheelchair Tennis Doubles Masters hebben Sonja en Esther het helaas niet gehaald tegen Daniela di Toro en Maaike Smit. Die bleken dit keer in twee sets te sterk: 3-6, 4-6. Dit jaar hebben ze al vaker tegen elkaar gespeeld met soms winst, soms verlies. Toch was het voor hen een teleurstelling, want ze hadden graag de eerste Masters titel in het dubbelspel op hun naam gebracht.

De Masters was ook het einde van een lang en -zeker voor Sonja- bijzonder zwaar seizoen. Dat heeft zijn sporen nagelaten en Sonja zal nu even wat gas terug gaan nemen. De studie zal de komende tijd ook flink wat aandacht op gaan eisen met enkele tentamens voor de deur en omdat het komende jaar een stage gedaan moet worden. We blijven jullie uiteraard van de ontwikkelingen op het tennisgebied op de hoogte houden.

19-11-2000
In een zenuwslopende partij hebben Esther en Sonja zich geplaatst voor de finale van de Doubles Masters. Ze versloegen in twee sets Sharon Walraven en Djoke van Marum met 7-6 (7-5), 7-6 (7-4). De partij duurde maar liefst meer dan twee uur en ging heel erg gelijk op. Lange, soms spectaculaire rallies, en heel erg spannend. Twee keer moest een tiebreak beslissen en twee keer ging die net naar Esther en Sonja.
Zondag is de finale tegen Daniela di Toro en Maaike Smit als derde partij na 10.30 uur, dat is vermoedelijk rond één uur.
Om 10.30 uur speelt Esther de finale in het enkelspel tegen Djoke van Marum, gevolgd door de finale heren enkelspel tussen Ricky Molier en Robin Ammerlaan. Een compleet Holland-festival dus.

18-11-2000
Jammergenoeg is Sonja er in het enkelspel niet in geslaagd om zich voor de halve finales te plaatsen. Ze verloor van Angela Maas met 6-7, 4-6. "Het wilde gewoon niet lukken, ik voelde me erg moe" vertelde Sonja, toch wel teleurgesteld.
Het dubbelspel tegen Petra Sachs-Scharl (Duitsland) en Patty Rollison (Verenigde Staten) wonnen ze -in wat Sonja als een sloom partijtje- omschreef met 6-3, 6-4.
Vandaag, zaterdag 18 november speelt Sonja de halve finale als derde wedstrijd na 11.00 uur, circa half twee - twee uur.


17-11-2000
De tweede dag van de Masters was voor Sonja heel succesvol. Haar partij tegen de Belgische Brigitte Ameryckx won ze met 6-2, 6-4. "Het ging lekker" was Sonja's kort commentaar. "En de dubbel met Esther ging helemáál lekker" voegde ze eraan toe. Ze versloegen het Britse duo Janet McMorran en Kimberly Dell zonder al te veel moeite met 6-2 en 6-0.

Vandaag, vrijdag 17 november, speelt Sonja om 11.00 uur haar single tegen Angela Maas, terwijl het dubbelspel tegen Petra Sachs-Scharl (Duitsland) en Patty Rollison (Verenigde Staten) als derde wedstrijd na 11.00 gepland is, rond half twee - twee uur.

Op zaterdag zijn de halve finales en op zondag de finales.

16-11-2000
In haar eerste partij van de Masters wist Sonja tegen Esther Vergeer haar huzarenstuk van vorig jaar niet te herhalen. Ze verloor met 4-6, 1-6. Toch was Sonja redelijk tevreden. "Ik heb voor het eerst sinds de British Open eigenlijk weer echt lekker getennist en de bal goed geraakt".
In het dubbelspel had ze samen met Esther Vergeer niet al te veel moeite met Chiyoko Ohmae en Yuka Chokyu: 6-4, 6-2.
Vandaag, donderdag 16 november speelt Sonja in het enkelspel tegen Brigitte Ameryckx, 3e wedstrijd na 11.00 uur, dat zal ongeveer om één uur - half twee zijn.
Het dubbelspel tegen Jannet McMorran en Kimberly Dell is gepland als tweede wedstrijd na 16.00 uur, dus circa vijf uur - half zes.

Speeltijden Masters 15-11-00
De loting is achter de rug en de wedstrijden voor woensdag 15 november zijn gepland.
In een toernooi waarin de beste acht van de wereld meedoen, kun je moeilijk van een gemakkelijke loting spreken. Sonja zal er in ieder geval flink tegenaan gaan.

In het enkelspel is de verdeling als volgt:

Poule A
Esther Vergeer (Nederland)
Sonja Peters (Nederland)
Brigitte Ameryckx (België)
Angela Maas (Nederland)

Poule B
Daniela di Toro (Australië)
Maaike Smit (Nederland)
Sharon Walraven (Nederland)
Djoke van Marum (Nederland)

Het dubbelspel bestaat uit de volgende paren:

Poule A
Esther Vergeer (Nederland) / Sonja Peters (Nederland)
Janet McMorran (Groot Britannië) / Kimberly Dell (Groot Britannië)
Chiyoko Ohmae (Japan) / Yuka Chokyu (Canada)
Petra Sachs-Scharl (Duitsland) / Patty Rollison (Verenigde Staten)

Poule B
Daniela di Toro (Australië) / Maaike Smit (Nederland)
Sharon Walraven (Nederland) / Djoke van Marum (Nederland)
Brigitte Ameryckx (België) / Arlette Racineux (Frankrijk)
Angela Maas (Nederland) / Betty Klave (Nederland)

Op woensdag 15 november speelt Sonja:
Enkelspel tegen Esther Vergeer, 2e wedstrijd na 11.00 uur, dit is waarschijnlijk rond twaalf uur - half een.
Dubbelspel (met Esther Vergeer) tegen Chiyoko Ohmae (Japan) / Yuka Chokyu (Canada), 2e wedstrijd na 18.30 uur, dat is dan waarschijnlijk rond half acht - acht uur.

Mogelijk tot ziens in Amersfoort.
Sportingclub Bokkeduinen
Sportpark Bokkeduinen 11
3819 BD Amersfoort
Tel: (+31) 33 422 50 00
Fax: (+31) 33 422 50 01
De route is volgens de organisatie uitstekend met borden aangegeven.

Van woensdag 15 november t/m zondag 19 november worden in Amersfoort de Wheelchair Tennis Masters en de Wheelchair Tennis Doubles Masters gehouden.

De Wheelchair Tennis Masters is te beschouwen als het individuele wereldkampioenschap. Voor dit toernooi worden de de beste acht dames en heren van de wereldranglijst uitgenodigd. In een poulesysteem met vervolgens een halve finale en finale, maken zij uit wie van hen uiteindelijk de beste is.

De Wheelchair Tennis Doubles Masters worden voor het eerst gehouden. Hierin strijden de beste acht dubbelcombinaties bij de dames en de heren om de eer.

Sonja zal aan allebei de onderdelen meedoen. In het dubbelspel speelt ze samen met Esther Vergeer, zoals ze samen al vijf jaar doen. Sonja is keihard aan het trainen en is (zoals altijd) erg gemotiveerd om een goede prestatie te leveren. Voor jullie als fan een prima gelegenheid om rolstoeltennis op absoluut wereldniveau te zien en om Sonja te zien spelen en haar aan te moedigen.

De resultaten van de loting op dinsdag 14 november zullen we op de site van Sonja zetten ( www.sonjapeters.nl ) en gedurende de week zullen we steeds zo actueel mogelijk de speeltijden en resultaten vermelden.
Informatie is ook te vinden op www.wheelchairtennis.nl
Op het toernooi zal de Stichting Vrienden Rolstoeltennisster Sonja zich ook presenteren met een presentatiescherm met sponsorborden.

We hopen jullie op de Masters tegen te komen!