Wheelchair Tennis Masters


26 tot en met 31 oktober 1999

Speelschema:
DatumTegenspeelsterUitslag
29-10-1999Maaike SmitVerloren
6-0, 6-3
28-10-1999Sharon WalravenVerloren
4-6, 2-6
27-10-1999Djoke van MarumGewonnen
6-4, 6-2
26-10-1999Esther VergeerGewonnen
6-4, 3-6, 7-6 (7-1)

Uitslag zaterdag 30-10 Finale:
Esther Vergeer - Maaike Smit 6-0, 6-1

Uitslag vrijdag 29-10 Kruisfinales:
Maaike Smit - Sonja Peters 6-0, 6-3
Esther Vergeer - Daniela di Toro 6-4, 7-6

Uitslag donderdag 28-10:
Sharon Walraven - Sonja Peters 6-4, 6-3
Maaike Smit - Janet McMorran 6-4, 6-3
Daniela di Toro - Brigitte Ameryckx 7-5, 4-6, 6-1
Esther Vergeer - Djoke van Marum 6-4, 6-3

Uitslag woensdag 27-10:
Sonja Peters - Djoke van Marum 6-4, 6-2
Daniela di Toro - Maaike Smit 6-4, 6-1
Janet McMorran - Brigitte Ameryckx 6-1, 7-6
Esther Vergeer - Sharon Walraven 6-3, 7-6 (7-2)

Uitslag dinsdag 26-10:
Esther Vergeer - Sonja Peters 4-6, 6-3, 6-7 (1-7)
Daniela di Toro - Janet McMorran 6-3, 6-3
Maaike Smit - Brigitte Ameryckx 6-4, 6-3
Djoke van Marum - Sharon Walraven 7-5, 6-2

Bedankt voor uw aandacht en tot ziens.

Dames
Poule A:Poule B:
Daniela di ToroEsther Vergeer
Maaike SmitSharon Walraven
Janet McMorranSonja Peters
Brigitte AmeryckxDjoke van Marum

nec masters
HOME

INFO
vrijdag 29 oktober 1999
MAAIKE SMIT STOPT SONJA
Jammergenoeg is Sonja er afgelopen vrijdag niet in geslaagd om de finale van de Masters te bereiken. In de halve finale moest ze de meerdere erkennen in Olympisch kampioene Maaike Smit die met 6-0, 6-3 van haar won.
De uitslag lijkt op een eenzijdige wedstrijd, maar dat was het beslist niet.
Sonja speelde goed tennis, in veel games was het deuce, maar Maaike speelde uitzonderlijk goed en maakte steeds de belangrijke punten.
"Het klinkt heel gek" zei Sonja na afloop, "maar ik vind dat ik goed gespeeld heb, alleen Maaike was zó goed, zo heb ik haar allang niet meer zien spelen. Wel balen dat ze net nou en hier zo in vorm was." Inderdaad bevestigde Maaike "dat ze in jaren niet meer zo goed had getennist".

In de finale had Esther Vergeer geen enkele moeite met een duidelijk minder spelende Maaike: 6-0, 6-1 zodat Esther in dit toernooi alleen maar van Sonja heeft verloren.

Sonja en de "Stichting Vrienden Rolstoeltennisster Sonja" bedanken alle sponsors, donateurs en alle andere fans die haar zo geweldig en enthousiast gesteund hebben. Dat maakte dit toernooi voor Sonja iets bijzonders.

donderdag 28 oktober 1999
SONJA IN HALVE FINALE TEGEN MAAIKE SMIT
Ondanks dat zij haar wedstrijd tegen Sharon Walraven verloor met 4-6, 2-6 is Sonja in haar poule als eerste geëindigd. Vanavond speelt ze om 18.00 de halve finale tegen de nummer twee uit de andere poule, Olympisch kampioene Maaike Smit.

"Ik speelde goed, maar Sharon speelde èrg goed" analyseerde Sonja na afloop.
Sharon had niets meer te verliezen en kon volledig vrijuit spelen. Sonja dacht dat ze deze wedstrijd moest winnen om eerste in de poule te worden.
Bepalend bleek echter het resultaat van de wedstrijd tussen haar en Esther Vergeer, de andere halve finaliste uit haar poule.

Het schijnt dat vanavond de NOS opnames komt maken, dus houdt ook de TV in de gaten! Voor de sport is het natuurlijk bijzonder fijn dat het brede aandacht krijgt. Behalve aandacht in de regionale bladen heeft Sonja een ook een interview gedaan met het NRC en omroep Brabant.

woensdag 27 oktober 1999
SONJA IN HALVE FINALE
Sonja heeft zich gisteren weten te plaatsen voor de halve finales van de NEC Wheelchair Tennis Masters door met 6-4 en 6-2 van Djoke van Marum te winnen.
Djoke is een gevaarlijke tegenstandster, maar Sonja speelde heel geconcentreerd, precies en snel tennis waardoor Djoke weinig mogelijkheden kreeg om in haar eigen spel te komen.

"Ik weet dat Djoke heel erg vast is" vertelde Sonja na afloop "dus moest ik proberen haar flink onder druk te houden zodat ze geen kans kreeg om lange rallies te spelen. Ik heb steeds goed door kunnen slaan en mijn service liep ook prima zodat ik heel tevreden ben."

Vanavond (donderdag) speelt Sonja om 18.00 uur haar derde partij tegen de no. 2 van de poule Sharon Walraven. Wint ze ook deze partij dan is ze zeker van de eerste plaats in de poule en speelt dan in de halve finale tegen de no.2 van de andere poule.
De halve finale wordt gespeeld op vrijdag, de tijd is op dit moment nog niet bekend.

dinsdag 26 oktober 1999
SONJA MAAKT EEN SENSATIONELE START
Sonja heeft gisteren in haar eerste partij van de NEC Wheelchair Tennis Masters voor een sensatie gezorgd. Zij won van de no. 1 uit de poule en huidige no. 2 van de wereld Esther Vergeer in drie sets: 6-4, 3-6, 7-6 (7-1).
Het verloop van de wedstrijd was een regelrechte thriller.
Na een aarzelend begin aan beide kanten won Sonja de eerste set met 6-4. In de tweede set werd kwam Esther echter sterk terug en werkte een achterstand van 2-0 weg om vervolgens met 6-3 de set te pakken. Het tennis wat gespeeld werd was van bijzonder hoog niveau en de vele sponsors en andere fans genoten volop.
Toen Sonja in de derde set al snel op een achterstand van 4-0 kwam zag het er slecht uit, maar Sonja vocht zich punt voor punt terug tot 4-4.
Vervolgens maakte Esther er 5-4 van en bij 40-0 in haar voordeel leek de wedstrijd met drie matchpoints beslist. Niet voor Sonja: ze werkte al de matchpoints weg en kwam zelfs op 6-5 voorsprong.
Uiteindelijk moest de tiebreak bij 6-6 de beslissing geven en die trok Sonja gedecideerd met 7-1 naar zich toe, luid toegejuicht door het wild en thousiaste publiek wat met zweet in de handen had zitten toekijken.

"Dit is echt fantastisch" zei Sonja na afloop. "Ik heb in meer dan twee jaar zo vaak tegen Esther gespeeld en niet gewonnen. Meestal was het heel close met driesetters, maar nu is het dan gelukt. Ik was tijdens de wedstrijd heel rustig, pas toen ik op 6-5 voorkwam in de derde set kreeg ik last van wat zenuwen maar dat was weer vlug over".

zaterdag 23 oktober 1999
"Niet echt leuk om in een poule van uitsluitend Nederlanders te zitten. Aan de andere kant staat er dan tenminste een Nederlander in de finale."
Sonja heeft last van griepverschijnselen, maar heeft er wel een heleboel zin in.
We wensen haar vandaag van harte gefeliciteerd met haar 23e verjaardag en een heleboel succes.

Persberichten

maandag 25 oktober 1999Peters in volledig Nederlandse poule
EINDHOVEN - De Eindhovense rolstoeltennisster Sonja Peters is bij de loting voor de Wheelchair Tennis Masters ingedeeld in een compleet Nederlandse poule. Het belangrijkste toernooi in het professionele rolstoeltenniscircuit gaat morgen van start in het Indoor-Sportcentrum in Eindhoven.

zaterdag 23 oktober 1999Laatste keer NEC Wheelchair Tennis Masters in Eindhoven
EINDHOVEN - De beste acht rolstoeltennissers en -tennissters ter wereld strijden dinsdag tot en met zaterdag in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven om de Masterstitel 1999. Onder de deelnemers twee toppers uit deze regio: Bergeijkenaar Ricky Molier, de huidige Masters- kampioen bij de mannen, en Sonja Peters uit Eindhoven, de nummer vijf op de wereldranglijst bij de vrouwen. Het is de laatste keer dat de Masters in Eindhoven worden gehouden. In 2000 vindt dit prestigieuze toernooi in Amersfoort plaats.

Masters 1998